Hoppning
23 juni 2021 16:37

”Speffi” vann 1,50 i Göteborg

GöteborgSegrare i dagens högsta klass blev ett kärt återseende på pallen när Gothenburg Summer Tour avslutades under onsdagen. Dessutom korades ännu en kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP.

”Speffi” vann 1,50 i Göteborg
Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow vann onsdagens stora klass. Här är en stilstudie från i söndags. Foto: Pernilla Hägg

Gothenburg Summer Tour fick ställa in förra året på grund av pandemin, men var i helgen tillbaka i full skala förutom att det var publikfritt. Tävlingen avslutades med en räcka delfinaler till Swedish 7-Star Spring Tour och ett kval till Torstensons ungdoms-GP under onsdagen.

Dagens högsta klass vanns av Stephanie Holmén som kammade hem 1,50-segern i sadeln på Flip’s Little Sparrow alias ”Sparven”. Endast tre ryttare gick till omhoppning i klassen som bjöd på 24 startande. ”Speffi” red dubbelt felfritt och gick i mål på tiden 34,18 sekunder. Även Emma Emanuelsson och Stakantura fick till en dubbelnolla med tiden 35,63 sekunder vilket resulterade i andraplatsen. Trea blev Marcus Westergren och Hurry Up G som fick ett nedslag med tiden 35,84 sekunder.

Kvalet till Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo vanns av Emma Johansson och Mecca som var det enda ekipaget som lyckades hålla nollan i grundomgången. Tvåa blev Selma Hammarström och Seed som fick ett retligt tidsfel. Kajsa Björe och Fine Emmely kammade hem tredjeplatsen med ett nedslag.

Fredrik Malm var helgens banbyggare.

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden