Hoppning
16 maj 2021 08:50
Ridsportplus

Svensktopp i Nations Cup – ett lag vann, två lag på andraplats

Nations CupChildrenlaget vann Nations Cup, medan juniorlaget och ponnylaget kom tvåa. Det har varit "stolpe ut" ett tag för children-laget – men nu har det lossnat. Ridsport har pratat med representanter från alla tre lagen som ridit i Samorin.

Svensktopp i Nations Cup – ett lag vann, två lag på andraplats
Vinnande lag. Svea Tegnestedt, Emil Jönsson, Linnea Åberg Cronin, Linn Arvidsson och landslagsledaren Sofia Bengtsberg. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I slovakiska Samorin reds Nations Cup och det svenska childrenlaget vann när Ungerns sista ryttare fick åtta fel. Då hade svenskarna färre fel totalt sett, och kunde kamma hem segern.

– De svenska ryttarna var superduktiga, de var så värda det här. Det känns som att laget haft stolpe ut ett tag och nu äntligen är det stolpe in, säger Karin Tegnestedt, mamma till lagdeltagaren Svea Tegnestedt.

Lagmedlemmarna Emil Jönsson, Linnea Åberg Cronin, Linn Arvidsson och Svea Tegnestedt firade med landslagsledaren Sofia Bengtsberg.

– Någon åt spaghetti, annars var det pommes frites eller schnitzel. Och så slovakisk coca cola, de säger att den är väldigt god. Ungdomarna har väldigt roligt ihop, de hjälper varandra och håller hästar och supportar varandra, de är jättehärliga ihop, säger Sofia Bengtsberg.

Hon funderar på om tävlingsstoppet kan ha varit bra.

– Det har inte blivit tävling på tävling, och det har gått att bygga självförtroende och styrka från grunden. Men nu är det klart att de är tävlingssugna.

Juniorerna tvåa

Juniorlaget som tävlade i slovaktiska Samorin bestod av Ebba Danielsson med hästen T-Gavoli Z, Ida Selin och Elisabeth, Emma Johansson och Mecca samt Ingemar Hammarström och Lacroix.

Ebba Danielsson nollade i alla rundor och är nöjd med sin och hästens insats.

– Det var jättekul. Min häst skötte sig väldigt bra hon var snabb i benen och hade fokus. Jag kallar henne för Vivi och har haft henne sedan november. Det är som att rida en liten ponny, det är väldigt härligt, säger Ebba Danielsson.

Ebbany
Ebba Danielsson och ”Vivi”. Foto: Privat

Medan de tre tjejerna dubbelnollade fick Ingemar Hammarström och Lacroix fyra fel i första rundan och stod över den andra.

– Det var roligt att tävla och vi kunde ha vunnit, så det känns som att vi är där uppe och fajtas, säger Ingemar Hammarström.

Han fick Lacroix hem till stallet i maj 2020. I september 2020 segrade ekipaget i Grand Prix under Baltic Cup.

Ponnylaget tvåa

Även ponnylaget slutade på en andraplacering.

– Det var nära en vinst. Alla hästar hoppade jättefint men hoppsporten är så att ibland vinner man och ibland är det en bom ner, säger Marie Hansson, mamma till Mathilda Hansson som rider i ponnylaget.

Ponnylaget2
Mathilda Hansson och Linn Arvidsson strax innan start. Foto: Privat

I första omgången red tre ryttare nollor och i andra rev alla tredje sista hindret.

– Det är små mariginaler, det är det som gör sporten så härlig. Ibland har man turen på sin sida. Stenmark sade väl det, ju mer man tränar, desto mer tur har man – jag gillar det, säger Marie Hansson.

Övriga ryttare i det svenska ponnylaget var Liam Nilsson, Linn Arvidsson och Alicia Svensson.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden