Avelsnyheter
13 februari 2023 06:22

Sponsor säkrar SWB Trophy tre år framåt

NationelltDet kommer att bli möjligt för unga SWB-hästar som utmärkt sig vid Breeders Trophy att få tävla i Scandinavium även i fortsättningen.

Sponsor säkrar SWB Trophy tre år framåt
Robin Ingvarsson och Strömmas Daquira vann SWB Trophy för 6-åriga hopphästar 2019. Foto: Roland Thunholm

Det är det amerikanska stuteriet Hyperion Stud som går in som sponsor till Swedish Warmblood Trophy, tävlingen där unghästar kan kvala till Scandinavium genom att ta topplaceringar i Breeders Trophy.

– En otrolig möjlighet att kunna marknadsföra SWB-hästarna på en sådan tävling och dessutom ge de unga hästarna erfarenhet från en internationell arena, säger Helén Uddefors, vd på SWB på avelsförbundets webbplats.

Hyperion Stud är ett amerikanskt stuteri med inriktning mot internationell sporthästavel som också köper in hästar. Stuteriet har hästar i Tyskland, Holland, Sverige och USA. I Sverige har företaget ett etablerat samarbete med hoppryttaren Anna-Clara Pettersson.

Swedish Warmblood Trophy är öppen för de hopphästar som tagit topplaceringar i Breeders Trophys 4- och 5-årsklass. Bland dressyrhästarna är även 7-åringarna välkomna.

Samarbetet säkrar Swedish Warmblood Trophy i tre år framöver och SWB skriver på sin webbplats att även fälttävlans- och dressyrdelen ska utvecklas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden