Körning
7 juli 2020 11:03
Ridsportplus

Sportkörningen redo för Revinge

TävlingsdagsÄntligen blir det tävling även för sportkörningen. I helgen är det dags i Revinge utanför Flyinge och kuskarna var verkligen beredda i startfållan när anmälan öppnade. 

Sportkörningen redo för Revinge
I helgen ska Boel Hellberg och övriga i Dalby Ryttarförening ta emot drygt 50 tävlingssugna kuskar på banorna i Revinge utanför Flyinge. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Först hade vi 40 platser, berättar Boel Hellberg, aktiv kusk och aktiv också i arrangerande Dalby Ryttarförening.
– Sedan utökade vi till 50 platser och sedan tog vi steget till 60. Intresset var enormt och de som missade tävlingen i Åstorp där trycket var minst lika hårt tog chansen här. I dagsläget har vi 54.

Tävlingen går över två dagar. Nu på lördag kör man dressyr och precisionskörning och så avslutas det hela på söndag med maratonkörning över fem hinder. Från lätt B till medelsvår klass.

Hårda kontroller

Banbyggare är Patrick Strauss från Göteborg som har delar av sin familj, döttrarna Sofie och Elise på startlinjen.
– Det är självklart mycket coronatänk i den här tävlingen annars går det ju inte, fortsätter Boel Hellberg.

Kuskarna måste lämna tävlingsplatsen så fort de är klara och någon prisutdelning i traditionell stil blir det inte heller.
– Vi får skicka hem priser, menar Boel. Det är verkligen inte som vanligt det här.

Nv_boel-1
Boel Hellberg själv och dottern Natalie står också på startlinjen på lördag. Ponnyn heter Sibelle. Foto: Eva Österlund

Välkända namn i startlistan

Mycket extra att fixa alltså. Det är mycket arbete med en ”vanlig” tävling i sportkörning, men nu måste arrangörerna tänka till två gånger.

Själv ska Boel Hellberg inte bara fixa utan också hänga med i den tuffa konkurrensen. Tillsammans med mörkbrune ponnyn Tai Nemo gör hon debut i medelsvår klass och har redan känt på banorna i Revinge under en träning för Marie Kahrle.
– Nemo känns riktigt bra i maraton och i konkörningen – nu får vi se hur det går i dressyren.

Nv_boel-4
Med Tai Nemo gör Boel Hellberg debut i medelsvår klass. När hon inte fixar med tävlingsarrangemanget. Foto: Eva Österlund

Många kända kuskar drar till Revinge i helgen. Inte minst fyrspannskusken Fredrik Persson, enbetskuskarna Linnea Kristiansen, Camilla Lind och Johan Herner.

I den medelsvåra klassen för juniorer blir det extra hett då fyra av Sveriges bästa ponnykuskar i enbet ska göra upp. Här hittar vi Victoria Persson, Sanna Manfredsson, Natalie Hellberg och Sofie Strauss.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden