Hoppning
14 februari 2021 17:53

Sprunger och von Eckermanns topphäst såld till USA

SåldJanika Sprunger upptäckte Little Magic d'Asschaut som 6-åring och tog upp honom till 1,50. På senare tid har den välhoppande lille valacken tävlats framgångsrikt av fästmannen Henrik von Eckermann. Nu är topphästen såld till en amerikansk ryttare.

Sprunger och von Eckermanns topphäst såld till USA
"Vi är stolta över att ha tagit fram och ägt den här hästen", skriver Henrik von Eckermann på Instagram. Foto: @cyor_stabels

”Some goodbyes are harder than others”, skriver Janika Sprunger på Instagram. Och visst är det sant att vissa avsked är tuffare än andra, speciellt när man tagit en häst från framtidslöfte till  stjärnhäst. För fyra år sedan såg Janika Sprunger då 6-årige Little Magic d’Asschaut i unghästklasserna i holländska Valkenswaard – och sedan dess har hon tagit honom hela vägen upp till 1,50.

Nyligen började fästmannen Henrik von Eckermann tävla den lilla hästen med det stora hoppet och framgångarna har inte uteblivit. I november vann ekipaget en trestjärnig Grand Prix och i förra veckan blev det en fjärdeplats i en fyrstjärnig 1,55-klass i Wellington. Nu är hoppkanonen såld till en amerikansk ryttare vars namn ännu är okänt. Läs Instagraminläggen om Little Magic d’Asschaut här under. Spana in hopptekniken i första inlägget.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Janika Sprunger (@janikasprunger)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Henrik von Eckermann (@henrikvoneckermann_)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sprunger-Von Eckermann (@cyor_stables)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden