Hoppning
10 januari 2021 12:08
Ridsportplus

Henrik von Eckermanns spännande 2021

Nytt årHan ska bli pappa. Han håller på att bygga sin egen anläggning. Och han ska tävla Winter Equestrian Festival i Wellington, USA, för första gången. Hoppryttaren Henrik von Eckermann har ett intensivt och spännande år framför sig. I den här intervjun berättar han också om de närmaste planerna för stallets stjärna Toveks Mary Lou.

Henrik von Eckermanns spännande 2021
Henrik von Eckermann har ett händelsrikt år framför sig. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det har varit full fart i Henrik von Eckermanns liv trots att tävlingar har uteblivit under pandemin.

Det ska bli roligt och tävlingarna passar bra för de tre hästarna nu. Henrik von Eckermann om att åka till Wellington och tävla för första gången.

Han och hans fästmö Janika Sprunger är nu baserade i tyska Bonn och väntar sitt första barn och håller på med jätteprojektet att bygga en egen anläggning i holländska Kessel. Det handlar till att börja med om 26 boxar, ridhus, hagar och utebana. Dessutom kommer det att byggas boende för hästskötare, elever och inte minst för paret själva.

– Nu bor vi i en lägenhet några kilometer från där vi har våra hästar. Det fungerar bra och så men jag har kommit fram till jag att trivs bäst med att bo på gård, jag är ju uppväxt med det, säger Henrik von Eckermann.

Flytt i april

Planen är att paret ska flytta till sitt nya hem den 1 april.
– Byggandet går jättebra och jag är så nöjd med de hantverkare jag har valt. Min strategi var att välja hantverkare som bor nära bygget, dels för att de då känner varandra och jag tänker att då blir de mer angelägna om att snabbt lösa sådant som dyker upp. Ingen vill ju vara den som ställer till det för andra, de sätter lite tryck på varandra, säger Henrik von Eckermann.

– Och sedan när vi bor där tror jag också det är bra att ha dem som har byggt nära, fortsätter han.

– Det ska bli jätteskönt att allt är nytt. Jag har inte tid att springa runt och underhålla en massa saker.

190218_henrikjanika_rolandthunholm
Henrik von Eckermann och Janika Sprunger.. Foto: Roland Thunholm
150janikasprungerfancymert2
Janika Sprunger på Fancy Me som i dag rids av fästmannen Henrik von Eckermann. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou vid EM i Rotterdam 2019. Foto: Roland Thunholm

Därefter blir det tävlingar i Salzburg innan han för första gången ska tävla i Winter Equestrian Festival i Wellington, USA. Dit tar han med sig tre hästar; Glamour Girl, Little Magic och Peter Pan.

Hästägare i Wellington

– Ägaren till Glamour Girl har ett ställe Wellington. Det ska bli roligt och tävlingarna passar bra för de tre hästarna nu, säger Henrik von Eckermann som tar en tur till Doha i Qatar för att tävla ett par andra hästar i slutet av februari.

Planen är bland annat att Carlotta (WESTF sto f 2012 e Cornet Obolensky-Arpeggio, uppf Johanna Lütke Harmann, äg Dufour Stables) ska följa med dit. Henrik von Eckermann tog över tävlandet av henne från sin fästmö förra året.

– Det är ett litet skimmelsto med en fantastisk karaktär, säger ryttaren.

Barn i april

Janika Sprungers förlossning är planerad till mitten av april. Hon kommer att följa med till Wellington de första två veckorna, sedan får hon hålla sig hemma i Tyskland när fästmannen åker till Doha och sedan tillbaka till Wellington.
– Hon mår jättebra och vi ser fram mot detta, säger Henrik von Eckermann som ska mellanlanda lite hemma mellan tävlingarna.

Stallets stjärna Toveks Mary Lou har tagit det lugnt länge nu. 
– Hon går i hagen och är långhårig, men ser fin ut och håller på att sättas igång. Tanken är att hon ska börja tävla igen när utomhussäsongen börjar.

Den här helgen tävlar svensken i belgiska Opglabbeek där han vann en klass tidigare i veckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden