Nyheter
8 januari 2021 17:50
Ridsportplus

von Eckermann om segerhästen: ”Varje dag är nya erfarenheter med henne”

InternationelltHon har gått nationshoppning och varit GP-placerad. På torsdagen vann hon en klass i belgiska Opglabbeek med Henrik von Eckermann. Men det 10-åriga stoet har mycket bestämda åsikter om saker och ting – utom när hon är inne på banan. "Man vet aldrig vilket humör hon är på och vad hon kommer att störa sig på," säger hoppryttaren om Fancy Me.

von Eckermann om segerhästen: ”Varje dag är nya erfarenheter med henne”
Henrik von Eckermann tog över Fancy Me från fästmön Janika Sprunger 2019. Arkivbilder: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var i augusti 2019 som Henrik von Eckermann började att tävla Fancy Me (HANN sto f 2010 e Forsyth-Gimpel, uppf Holger Baum, äg Dufour Stables, Schweiz).

På banan gör hon alltid ett ett bra jobb och kämpar. Det är utanför banan det blir lite komplicerat. Henrik von Eckermann om Fancy Me.

Innan dess hade stoet tävlats av von Eckermanns fästmö Janika Sprunger, Schweiz, sedan 2017.
– Det är en lite speciell märr med sina egna åsikter, säger Henrik von Eckermann.

Tillsammans med Janika Sprunger tävlade stoet upp till och med femstjärniga tävlingar och ekipaget har placeringar i GP-klasser över 1,50-hinder.

Nationshoppning

Med Henrik von Eckermann i sadeln har det temperamentsfyllda stoet representerat Sverige i nationshoppning  fortsatt plocka GP-placeringar. och startat både på världscupmeeting och Global Champions Tour.

150janikasprungerfancymert
Janika Sprunger och Fancy ME 2018. Foto: Roland Thunholm

Men ingen dag är den andra lik med Fancy Me.
– Man vet aldrig vilket humör hon är på och vad hon kommer att störa sig på. Varje dag är nya erfarenheter med henne, säger Henrik von Eckermann.
– Hon kan vara jättelugn på framhoppningen ena dagen, och andra dagen kan hon bara vilja springa hem. Hon stör sig på saker och ting och du vet du aldrig riktigt vad det kommer att bli.

Enkelt inne på banan

Inne på banan, under själva tävlingsmomentet, är stoet dock alltid med på noterna.
– På banan gör hon alltid ett ett bra jobb och kämpar. Där fungerar allting väldigt enkelt. Det är utanför banan det blir lite komplicerat, säger Henrik von Eckermann.

Detta visade hon bland annat i torsdagens 1,40-klass på det tvåstjärniga meetinget i belgiska Opglabbeek. Det handlade om en tidshoppning med nästan 70 startande och Fancy Me var en av 23 felfria hästar. Dessutom var hon klart snabbast av nollorna och vann med ungefär två och en halv sekund tillgodo på tvåan, hemmanationens Jeroen de Winter/Iron Lady Van T Meulenhof.

– I går var hon jättelugn och cool och lugn hela tiden, säger Henrik von Eckermann.

”Bockade nästan av mig”

Ett speciellt minne tillsammans med Fancy Me är när hon fick rycka in som prisutdelningshäst i franska Bordeaux förra året.
– Då var det plötsligt något hon inte gillade och hon drog i väg och bockade nästan av mig. Jag fick inte stopp på henne och de fick öppna grindarna och vi tog oss ut.

Nu närmast väntar tävlingarna i tyska Salzburg för Fancy Me och därefter ska hon ta det lugnt en period.

Resultat, Opglabbeek

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden