Hoppning
28 november 2020 15:00

”Stolpe ut” för Sverige i nationshoppningen

InternationelltSpridda fel och "stolpe ut" gjorde att det svenska laget inte nådde riktigt hela vägen till prispallen i lördagens nationshoppning i Spanien.

”Stolpe ut” för Sverige i nationshoppningen
Fredrik Jönsson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Anna Nyberg

Det svenska laget i nationshoppningen och OS-kvalet som reds på det trestjärniga meetinget i spanska Vejer de la Frontera på lördagen så solen sken över tävlingsplatsen.

17 lag kom till start och Sveriges lag med Henrik von Eckermann/Fancy Me, Fredrik Jönsson/Cold Play, Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z och Peder Fredricson/Catch Me Not S var bland de åtta lag som tog sig vidare till andra rundan.

Väl där blev det lite spridda fel och Sverige slutade delad femma totalt.

– Svenska laget hade lite stolpe ut i dag kan man konstatera, säger Fredrik Jönsson som var Sveriges enda dubbelnolla på Instagram.

– Men på det stora hela gjorde vi en bra laginsats.

– Resultatmässigt vill man alltid komma på prispallen men det lyckades vi inte med i dag. Men vi har fått mycket lärdomar och erfarenheter med oss och nu ska alla ryttare hem och jobba vidare så hoppas vi på stordåd 2021, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona på Instagram.

Tyskland vann nationshoppningen.

 

Kompletta laguppställningar

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden