Hoppning
27 juli 2018 18:23

Karin Martinsen behåller guldgreppet på SM

Svenskt mästerskapSM hos Billdals RK är inne på sin andra dag. Samtliga har hoppat sina två första omgångar och några ryttare har skaffat sig guldläge inför finalerna.

Karin Martinsen behåller guldgreppet på SM
Karin Martinsen. Arkivbild: Roland Thunholm

Seniorernas andra SM-omgång, en 1,50 bedömning A, fick fyra felfria ekipage. Efter den andra omgången samt den första, där resultatet räknas om till felpoäng för seniorer och young riders, ligger första omgångens vinnare Karin Martinsen i topp inför finalen med Bella (23).

De fick ett tidsfel i dag att lägga till sina tidigare 0,00. Två av dagens felfria ryttare ligger just nu på silver- och bronsplats: Sissela Smith/Charmonix CC ligger tvåa på 1,38 och Alexandra Eriksson/Liss Royal ligger trea på 1,64.

Ställning inför finalen seniorer

Ridsport, Sundbyholm Dag 6
Alice Tapper, här med Qunicy då de tog YRSM-brons 2017, ligger riktigt bra till. Foto: Roland Thunholm

Alice YR-toppar stort

Young rider-ekipagen hoppade sin andra omgång i 1,45 bedömning A. Det blev två felfria rundor levererade av Alice Tapper med Cougar Q och Wilma Marklund/Clara 86.  Alice hade dessutom bara ett tidsfel med Quincy.

I totalen inför finalomgången har Alice Tapper med Cougar Q ett rejält försprång. De ligger på 0 fel, medan följande Wilma Marklund/Clara 86 och Andrea Falk/Akonit S har 6,1 respektive 6,54.

Ställning inför finalen young riders

Fyra i juniortoppen

Juniorernas andra SM-omgång på 1,40 resulterade i sex felfria rundor. Bland de som kom till start i SM hoppar de 20 främsta efter de två omgångarna vidare i finalen på söndag.

I toppen inför avgörandet finns fyra ekipage på noll fel: Janelle Larsson/Starlame Esc Z, Madeleine Young Shing/Astika, Ottilia Lundgren/Melker af Herred och Emma Johansson/Noveau.  Axelina Pettersson Häggström/Evita ligger också snyggt till på blott ett fel.

Om flera ekipage på medaljplats ligger på samma antal fel efter finalomgången gör de upp i en omhoppning.

Ställning inför finalen juniorer

Dressyr
Janelle Larsson och Staralme Esc Z har guldläge, precis som tre andra juniorekipage. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden