Dressyr
14 augusti 2022 20:08

Stabil svensk avslutning i paradressyren

Herning 2022Om gårdagen gick i moll för pararyttaren Lena Malmström, var det desto mer solsken i dagens finalkür. Hon strålade efter sitt program, som ledde till en sjätteplats i VM-avslutningen.

Stabil svensk avslutning i paradressyren
Lena Malmström hade support av det svenska teamet under VM-küren. Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska Kommitté

Lena Malmström trodde inte att hon skulle ta sig till küren i Grad V, efter att hennes Fabulous Fidelie (SWB sto f -12, e Floricello-Don Romantic) varit spänd och ekipaget fått en del missar. Men de knep en av de sista platserna, och väl i final gick det betydligt bättre.

– Det kändes helt fantastiskt idag, det var härligt att få sluta med lite solsken – att vi visade upp vad vi kan, säger hon efter ritten.

73,07 procent är inte personbästa, men hon konstaterar att på ett VM så är det fina procent att ta med sig hem. På frågan vad som kändes bäst i dagens program har hon dock svårt att svara.
– Jag kan nästan inte känna hur det kändes, man är fortfarande kvar i bubblan – det kommer nog om ett tag, jag har inget svar nu, säger hon med ett skratt efter ritten.

– Men jag tyckte nog att jag höll uppe henne bra i formen hela tiden, och att jag fick lite mer flow idag.

Lena_malmstrom_kuren1
Lena Malmström och Fabulous Fidelie. Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska Kommitté

Belgiskt i topp

Nu är VM-äventyret över för denna gång, och Lena Malmström är nöjd med sin och Fabulous Fidelies insats.
– Hon var jättefin första dagen, medan andra dagen var lite av en kämparunda. Det känns himla skönt att vi kunde komma igen, att vi inte fastnade i det som vi hamnade i igår – man ruskar av sig det och så går man in och levererar.

Lenas poäng räckte till sjätteplatsen bland de åtta till start i finalen. Guldet gick till Michèle GeorgeBest of 8, som red ihop 82,8 procent, före Frank Hosmar/Alphaville N.O.P. och Sophie Wells/Don Cara M.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden