Dressyr
13 augusti 2022 18:50

Lena Malmström klar för para-küren

Herning 2022Det blev en spänd väntan för pararyttaren Lena Malmström i Grad V - skulle hon ta sig till söndagens avslutande VM-kür? Till slut stod det klart att hon klarade sig vidare med minsta möjliga marginal, efter att ha slutat åtta i dagens lagklass.

Lena Malmström klar för para-küren
Lena Malmström var den enda svensken som red VM-küren i Herning. Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska Kommitté

Lena Malmström var missnöjd efter ritten på Fabulous Fidelie (SWB sto f -12, e Floricello-Don Romantic), där hon fick ihop 68,7 procent efter en del missar.

– Det var inte en bra dag för min del idag. Det blev för mycket tveksamheter och vi fick inte till det – det började med att hon galopperade i travökningen. Jag försökte rädda upp det så mycket jag kunde men det gick inte så bra, konstaterade hon efter sitt program.

– Hon spände till och så var hon inte med mig, hon lyssnade inte på mig. Jag fick rida på så gott jag kunde. Det här brukar vara hennes bättre program, men vi hittade inte rätt, vi hittade inte varandra, så det är klart att jag är lite besviken.

När klassen var slut visade sig hennes poäng räcka till åttondeplatsen, och efter att hon slutat sjua i torsdagens klass är hon nu vidare till den avslutande küren i morgon söndag.

”Magisk upplevelse”

I Grad V red även Amalia Josbo på sin Lady Evelin (SWB sto f -11, e Sir Oldenburg-Bocelli, uppf/äg Amalia Josbo) – ekipaget fick ihop 66,2 procent.

– Det kändes mycket bättre idag, hon var visserligen lite mer spänd men jag fick hjälpa henne, pusha henne. Då blir ridningen lite annorlunda, men hon är helt fantastisk – att hon kom tillbaka och lyssnade på mig, tog mina hjälper, trots att hon var spänd.

Poängen räcker inte för vidare avancemang och därmed är VM över för Amalia Josbo.
– Det har varit en helt magisk upplevelse, det har verkligen gett mersmak. Jag hade kanske trott att jag skulle bli mer nervös, men utan mina lagkamrater hade jag aldrig stått här, de har så mycket rutin och är med och stöttar mig, sammanfattar hon mästerskapet.

Det svenska laget slutade på plats 14 bland de 18 till start, och behöver nu jaga en Paralympics-biljett på EM nästa år.

Resultat Grad V
Resultat lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden