Sverige
16 september 2017 14:44

Stallägare uppmanas att skaffa bättre lås

Flera stallägare i ֖rebro län har blivit utsatta för inbrott. Nu uppmanar polisen stallägarna att se över sina lås.

Stallägare uppmanas att skaffa bättre lås
Den som har en sadelkammare i Örebro län uppmanas nu av polisen att skaffa bättre lås på dörren (bilden har inget samband med texten).

P4 Örebro berättar att Örebro län är drabbade av flera inbrottsvågor mot stallägare. Stall och sadelkammare har blivit utsatta för inbrott där bland annat hästutrustning för stora summor har försvunnit.

Sadlar till ett värde av 100 000 kornor stals ur sadelkammaren hos en stallägare. ”Den eller de som har gjort det här har vetat vad de är ute efter. De har bara tagit dyra märkessadlar och tagit sig tid att plocka bort schabrak och sadelgjordar”, säger stallägaren till P4 Örebro.

”Vi låser allt som går att låsa. Man är på sin vakt hela tiden. Tyvärr är det väl bara en tidsfråga innan det händer igen”, säger en annan stallägare till P4 Örebro.

Nu skriver P4 Örebro att om det är en liga kommer de förmodligen röra sig vidare i Sverige. Men polisen i Örebro län uppmanar stallägarna att skaffa bättre lås till sina dörrar – framförallt de som har en sadelkammare.

Läs hela artikeln med radiointervju här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden