Sverige
2 augusti 2023 14:00

Stallbrand utreds som mordbrand

BrottsmisstankeStallbranden som uppstod i helgen på en ridskola i Avesta utreds nu som mordbrand. Detta då polisen inte har kunnat hitta någon naturlig orsak till branden.

Stallbrand utreds som mordbrand
Räddningstjänsten var på plats strax innan klockan sex på morgonen. Foto: Istock

Det var tidigt i lördags som stallet på Ingevallsbo Turridning och Ridskola i Avesta började brinna. Vare sig människor eller djur skadades i branden, men polisen har inlett en utredning om mordbrand. Det rapporterar Avesta Tidning.
– Vi hade nog väldigt mycket tur, och det tack vare att min sambo Mikael vaknade av att det luktade rök och sprang ut, säger Yrsa Berglund, en av ägarna till verksamheten, till tidningen.

Stallet består av två våningar och branden startade på andra våningen.
– Det har brunnit i väggen, men det är oklart vad som har skett. Om det är ett elfel eller någonting annat. Jag finner ingen anledning till hur branden har startat, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

En förundersökning om mordbrand är nu inledd då polisen inte kan hitta en naturlig brandorsak. Om ett brott har begåtts eller inte återstår därmed att se.

Ingen häst var i stallet när branden startade.
– Vi har dem ute året runt, dygnet runt om det inte är någon häst som är sjuk och behöver stå inne, säger Yrsa Berglund till Avesta Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden