Hoppning
10 juni 2021 09:22

Stark tjej-kvintett får rida på Stockholms Stadion

U25Det står nu klart vilka svenska U25-ryttare som får chansen att rida på Stockholms Stadion i Lövsta Future Challenge International Jumping U25, en tävling som lockar flera av Europas bästa unga ryttare.

Stark tjej-kvintett får rida på Stockholms Stadion
Hedda Wallin är en av fem svenska U25-tjejer som får rida på Stockholms Stadion nästa helg. Foto: Roland Thunholm

Satsningen Lövsta Future Challenge International Jumping U25 hade premiär på Stadion 2019, och kommer nu tillbaka i samband med Global Champions Tour-tävlingarna den 18-20 juni.

Det blir fem tjejer som får chansen att utmana andra U25-ryttare från Europa – landslagsledningen har tagit ut Antonia Pettersson Häggström, Andrea Persson, Stella Röhlcke, Alice Tapper och Hedda Wallin.

– Det är fantastiskt att kunna ge våra unga ryttarna möjligheten att rida på en arena som Stockholms Stadion. Att få tävla på samma tävlingsplats som världens bästa ryttare ger värdefull erfarenhet. Det ger även fina möjligheter att knyta nya kontakter, vilket är viktigt för både ryttarna och teamen runt dem, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, i ett pressmeddelande.

Ändrat upplägg på grund av pandemin

Under premiäråret 2019 red U25-ryttarna både individuella klasser och en laghoppning. I år blir det endast individuella klasser för de totalt 20 inbjudna ryttarna – tävlingarna inleds med en 1,45-klass, fortsätter med tidshoppning i 1,50 och avslutas på söndagen med en Grand Prix-hoppning över 1,50-hinder.

Antonia Pettersson Häggström är baserad hos toppryttaren Abdel Said i Belgien och en av de uttagna U25-ryttarna. Hon är peppad på att få rida på anrika Stadion.

– Det känns jätte-, jättekul. Det kommer att bli en väldigt cool upplevelse. Det är inte ofta man får chansen att rida på en sådan arena, säger Antonia Pettersson Häggström, som tar med sig chefens 11-åriga Chaccatara till Stockholm.

– Att få komma hem till Sverige och rida på hemmaplan under en stor Global Champions Tour-tävling blir väldigt speciellt. Det är klart att det är synd att det inte blir en publikfest som 2019, men arenan är ändå så häftig i sig själv.

Den svenska kvintetten kommer bland annat att möta motstånd från irländaren Harry Allen och Andres Vereecke från Belgien – ryttare som båda ligger på topp 30 på världsrankingen för U25-ryttare.

Samtliga U25-ryttare till Lövsta Future Challenge International Jumping

Sverige
Antonia Pettersson Häggström
Andrea Persson
Stella Röhlcke
Alice Tapper
Hedda Wallin
Irland

Harry Allen
Tom Wachman
Norge
Ingrid Gjelsten
Mira Hoidal
Frankrike
Alexis Goulet
Tyskland
Linn Hamann
Katrin Stolmejer
Nederländerna
Kelly Jochems
Tom Schellekens
Danmark
Nicolas Pedersen
Benedikte Rie Trulsen
Belgien
Andres Vereecke
Dieter Vermeiren
Tjeckien
Sara Vingralkova

Tävlingarna kommer att sändas på GCTV.

Lövsta Future Challenge International

Stockholm Horse Week och LGCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden