Dressyr
22 juli 2020 06:50

Starka startfält till junior- och children-SM i Laholm

Dressyr-SMDet är dags för den årliga sommardressyren i Laholm som toppas med höga klasser och SM-finaler för children och juniorer i helgen. Tävlingen mjukstartar under onsdagen och på plats i Laholm finns både namnkunniga landslagsryttare och FEI-domare, varav en skulle ha varit på OS i Tokyo nu.

Starka startfält till junior- och children-SM i Laholm
Felicia Olofsson är redo att återigen slåss om medalj. Foto: Pernilla Hägg

Under onsdagen går startskottet för årets upplaga av sommardressyrtävlingen som arrangeras av Laholms Ryttarförening. Tävlingen avslutas med SM-finaler för children och juniorer och flera höga klasser under helgen, och namnkunniga FEI-domarna Magnus Ringmark och Annette Fransén Iacobaeus är på plats för att döma. Magnus Ringmark skulle egentligen ha varit på OS i Tokyo just nu, men landar alltså i Laholm istället.

Juniorerna bjuder på 45 starter i första SM-kvalet och det är hög nivå på startfältet. Flertalet av de ryttare som har briljerat under början av året och efter tävlingsuppehållet finns på plats. Bland juniorerna hittar vi bland andra landslagsryttarna Felicia Olofsson, Sofia Heimburg och Amanda Lindholm samt utvecklingstruppens Siri Ehrnrooth som kommer till start med bägge sina hästar. Till start kommer även ponnystjärnan My Sandgren med sin nya juniorhäst.

Children bjuder på en något mindre skara ryttare med åtta starter till första kvalet. Först ut är landslagsryttaren Olivia Bergåkra med hästen Bella Rich. Sist ut är en annan landslagsryttare, Irma Wickström med Bossa Nova, och i startfältet finns även Ellen Sandell och Ebba Wallin.

På plats finns även flera landslagsryttare på young rider-sidan, bland andra Elin Mattsson, Klara Svanberg och Hanna Rosendahl, för att rida de högre klasserna som bjuds under helgen.

Som numera brukligt i rådande tider tillåts ingen publik, de tävlande får bara ha en medhjälpare med sig och uppmanas att vistas så kort tid som möjligt på anläggningen. Undantaget är de som ska göra upp om SM-titlarna i children- och juniorklasserna.

Kvalificeringsklasserna rids på fredag och lördag och finalerna går på söndagen.

Startlistor och program

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden