Hoppning
7 juli 14:29

Starkt motstånd när Sverige rider EM för unga

EM för ungaSveriges unga landslagsryttare står inför en spännande utmaning när EM i hoppning för young rider, junior och children drar igång på måndag. Nära 300 ryttare från 30 nationer finns med i startfälten och motståndet går inte av för hackor.

Starkt motstånd när Sverige rider EM för unga
Ingemar Hammarström och Captain Sparrow rider i det svenska YR-laget (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

I veckan har lastbilarna med unga ryttare och deras hästar börjat rulla från Sverige mot EM i hoppning för young rider, junior och children i spanska Oliva Nova. Mästerskapet äger rum mellan den 11-17 juli och totalt rör det sig om nästan 300 unga ryttare från 30 nationer som kommer till start.

De definitiva deltagarlistorna inkluderar 86 YR-ryttare från 23 nationer, 100 juniorer från 26 nationer och 97 childrenryttare från 25 nationer. Tysklands Matthis Westendarp är tillbaka för att försvara sitt YR-guld från i fjol – och Belgien kommer som vanligt med starka ryttare med förhoppning om att upprepa fjolårets storslam där landet tog guld i varje kategori.

Starka ryttare och kända namn

Förutom flera tidigare medaljörer bjuder startfälten både på kända familjenamn och ryttare som visat framfötterna på femstjärnig nivå. Till de sistnämnda hör brittiska Lilly Attwood som föregående helg tog hem lagsegern i GCT för ”svensklaget” Stockholm Hearts tillsammans med Olivier Philippaerts. Olivier kan i sin tur heja fram lillebrorsan Thibault Philippaerts som rider YR-EM för Belgien.

För Storbritannien rider även young ridern Sienna Charles vars storebror Harry Charles är med på långa VM-listan med två hästar som ägs av svenska Stall Zet. Sanne Thijssen som stod för en skrällseger i LGCT Grand Prix i Madrid i maj har med bägge sina småsyskon Mans och Mel Thijssen i det holländska YR-laget. För Irland rider Harry Allen som är nästa unga stjärnskott efter brorsan Bertram Allen som nu blivit ”stor”.

Bland juniorerna sticker inte minst franska Eden Leprevost Blinlebreton ut som dotter till OS-guldmedaljören i lag, Pénélope Leprevost. Den unga fransyskan har lovordats för sin mogna ridning och naturliga känsla i sadeln.

Här hittar vi även irländaren Tom Wachman som under en mellanperiod lånade Ocean Des As, ponnyn som Ingemar Hammarström tog EM-guld med 2018 och som nu är uttagen till ponny-EM i augusti med lillasyster Ellen Hammarström. Året efter Ingemars EM-guld tog Tom Wachman EM-guld i lag med den svenska guldponnyn. Familjefesten utökas ytterligare med storebrorsan Max Wachman som rider i Irlands YR-lag.

Hästinspektionen äger rum på söndag den 10 juli, innan den första startsignalen ljuder på tisdag den 12 juli.

Preliminärt program

Tisdag 12 juli
Junior och young rider – första individuella kvalen.

Onsdag 13 juli
Children – första individuella kvalet.

Torsdag 14 juli
Junior – lagfinal.

Fredag 15 juli
Young rider – lagfinal.

Lördag 16 juli
Junior – individuell final.
Children – lagfinal.

Söndag 17 juli
Young rider och children – individuella finaler.

Deltagarlista juniorer.
Deltagarlista young rider.
Deltagarlista children.

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden