Hoppning
7 februari 2020 22:13

Stephanie Holmén 1,50-segrare i Borås

Borås Grand PrixFredagkvällens Grand Prix i Borås vanns av Stephanie Holmén och Diero Lux N. Ekipaget gjorde en riktigt klassrunda på den utmanande banan signerad holländaren Henk Linders. Magnus Jacobson tog sin andra placering i Borås stora tour med sin egen Mehlua S.

Stephanie Holmén 1,50-segrare i Borås
Stephanie Holmen och hästen Carma på Borås Grand Prix 2018. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Fredagkvällen på Borås Grand Prix bjöd på en utmanade 1,50-bana med 11 hinder och 13 språng direkt mot klockan. Det fanns möjligheter att vända snävt på några ställen, samtidigt som fel avvägda svängar kunde bli kostsamma på den tajta banan. Ryttarna satte upp tempot från början, men vissa hade lite svårt att få tillbaka hästarna. Resultatet blev en del rivningar där ekipagen inte riktigt hann med. Fem felfria på 19 starter blev facit.

Bäst för kvällen var Grevlundas Stephanie Holmén och den svartbruna hingsten Diero Lux N som blivit en framgångsrik duo på banan. Ekipaget red i mål felfritt på tiden 59,16. Tvåa blev Siri Swärd med stoet Just A Dream Mi Amor som också var felfria med tiden 59,81. En skön revansch med tanke på att ekipaget kom sist i torsdagens 1,45-klass.

Helena Lundbäck och Sportman passerade mållinjen på 59,94 och tog hem tredjeplatsen. Fyran Magnus Jacobson gjorde något av en favorit i repris och blev återigen fyra med hästen Mehlua S på tiden 61,05. Ekipaget kom nämligen även fyra i torsdagens första Grand Prix-kval som gick i 1,45.

Hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden