Hoppning
8 december 2023 23:05

Steve Guerdat Top 10-vinnare – von Eckermann tvåa

GenèveKampen mellan de tio bästa ryttarna i världen slutade med seger till Europamästaren och hemmaryttaren Steve Guerdat – och en andraplats till Henrik von Eckermann.

Steve Guerdat Top 10-vinnare – von Eckermann tvåa
De var snubblande nära att upprepa fjolårets seger, men det blev en silverplats för det svenska guldekipaget. Foto: CHI Genève

Första rundan i fredagens Top 10-final i Genève var en besvikelse för många ryttarna, där storheter som Ben Maher och Harrie Smolders rev bort sig. Endast tre ekipage var felfria, varav ett av dem var Henrik von Eckermann och King Edward. Andra rundan gick bättre för dem som hade missat i första medan några lade till några missar.

Slutligen blev det en kamp mellan hemmaryttaren Steve Guerdat med Venard de Cerisy, vår svenska världsetta och irländaren Shane Sweetnam med skimmeln James Kann Cruz, som var sist ut i den ordningen efter första rundan. Guerdat gjorde en fenomenal felfri runda med snabbast tid innan det var dags för von Eckermann och Sweetnam att avsluta.

Henrik vände upp snabbt och tajt i en tillbakasväng men kom lite nära och fick dessvärre ett nedslag. Det lämnade fältet öppet för irländaren som gjorde vad han kunde, men det blev både ett nedslag och långsammare tid. Därmed slutade Guerdat i topp med Henrik von Eckermann och King Edward på en andraplats.
– Det är en extraordinär känsla att få vinna den här klassen tre gånger, varje seger här är exceptionell tack vare den fantastiska publiken. Det är en dröm som blir verklighet, sa Steve Guerdat i segerintervjun.

– Första rundan var det som att ”cruisa runt”, men i andra kom vi lite för nära och det är som det är. Shit happens, sa Henrik von Eckermann efteråt.

Trea blev amerikanen Kent Farrington med blott 9-åriga stoet Greya.

Steve Guerdat har ridit Top 10-finalen tio gånger och vunnit den 2010, 2018 och så i år. Henrik von Eckermann och King Edward vann i fjol och blev tvåa året innan, då britten Ben Maher vann med Explosion W.

Resultat Top 10-finalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden