Fälttävlan
5 december 2023 05:55

Stipendier utdelade till unga fälttävlansryttare

SIHS 2023De unga fälttävlansryttarna Hermine De Geer och Julia Oskarsson är årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond.

Stipendier utdelade till unga fälttävlansryttare
Hermine De Geer och Julia Oskarsson fick ta emot stipendier från Petrus Kastenmans familj. Foto: Roland Thunholm

Petrus Kastenman var svensken som vann individuellt guld i fälttävlan när OS avgjordes i Stockholm 1956. Familjen har skapat Petrus Kastenmans minnesfond, för att stötta unga lovande fälttävlansryttare och främja ungdomars utveckling inom fälttävlanssporten i Sverige.

Årets två stipendier delades ut under Sweden International Horse Show – i år gick de till ponnyryttaren Hermine De Geer och junioren Julia Oskarsson, som hyllas som goda representanter för sporten.

Årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan 2023

Hermine De Geer är 14 år, bor i Stora Wäsby och tävlar för Stora Wäsby Fältrittklubb. Hon rider ponnyn Derinograhn Kestrel och de har tillsammans genomfört sin första säsong i 1*-klass med fina resultat, och en 9:e plats i NM som största merit. De vann även DM i fälttävlan i Stockholm län.

Hermine har på ett imponerande sätt matchat sin ponny från ingenstans till CCP1*-S, enstjärnig klass. Hon tränar hårt och har som mål att nå CCIP2*, tvåstjärnig internationell nivå.”

Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan 2023

”Julia Oskarsson är junior, rider hästen Jack Sparrow och tävlar för Nynäshamns Ridklubb. Ekipaget har under året debuterat i tvåstjärnig klass med framgång för att vara den första säsongen på den här nivån, och hon även vunnit en tvåstjärnig klass. Julia har även hunnit med att starta en internationell tvåstjärnig tävling. Julia har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mera rutin och erfarenhet.

Julia är målmedveten, ödmjuk och lyhörd. Målet är att ta sig till högsta nivån bland Europas juniorer. Hon tränas av mamma Sofia Oskarsson.”

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden