Fälttävlan
24 november 2023 05:43

Chans till revansch för Frida Andersén på Friends

SHIS 2023Sju nationer finns representerade bland de tio startande i årets upplaga av Indoor Eventing under Sweden International Horse Show, däribland fjolårets vinnare Maxime Livio. Frida Andersén är revanschsugen efter förra årets andraplats - bara en hundradel skiljde ekipagen åt.
- I år hoppas jag att jag är minst en hundradel snabbare, säger Frida Andersén.

Chans till revansch för Frida Andersén på Friends
Frida Andersen och Box Compris. Foto: Roland Thunholm

Det är en förväntansfull Frida Andresén som blickar mot tävlingarna, som rids med kval på torsdagskvällen som sätter startordningen inför avgörandet under söndagskvällen.
– Det är jättekul att få chansen igen. Det är en häftig upplevelse för oss fälttävlansryttare att få komma in i en så stor arena och rida inför fulla läktare, säger Frida Andersén i ett pressmeddelande.

I potten ligger totalt 700 000 kronor och motståndet är tufft med ryttare som världstrean Boyd Martin och Sofia Sjöborg.
– Det blir tufft motstånd. Jag får hoppas att jag har marginalerna på min sida den här gången, säger Frida Andersén, som tar med sig samma häst som senast; Box Compris.
– Det känns tryggt och det här formatet passar henne så bra. Hon är liten, snabb och vändbar. Det blir faktiskt hennes sista tävling, eftersom det är tänkt att hon ska in i aveln sedan.

Tävlingsledaren Staffan Lidbeck håller med om kvalitén på startfältet.
– Det är ett startfält med flera väldigt bra ryttare. Publiken kan förvänta sig en jättespännande och fartfylld tävling.

Startfält i Agria Top 10 Indoor Eventing 2023:
Boyd Martin, USA
Julien Despontin, BEL
Peter Flarup, DEN
Maxime Livio, FRA
Cyril Gavrilovic, BEL
Frida Andersén, SWE
Sofia Sjöborg, SWE
Anna Freskgård, SWE
Jordy Wilken, NED
David Doel, GBR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden