Dressyr
21 oktober 2021 14:59

Stjärntätt i Top 10-dressyren – världsettan klar för start

SIHS 2021Sweden International Horse Show fortsätter att locka toppnamn på dressyrsidan. Världsettan Jessica von Bredow-Werndl är den senaste i raden av stjärnor som kommer till Friends Arena.

Stjärntätt i Top 10-dressyren – världsettan klar för start
Världsettan och olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl kommer till Friends Arena. Foto: FEI/Shannon Brinkman

Jessica von Bredow-Werndl har tackat ja till Sweden International Horse Show, där hon bland annat möter världstvåan Cathrine Dufour och landsmaninnan Isabell Werth. Tyskan kommer till Stockholm med sin guldhäst från OS och EM, TSF Dalera BB.

– Dalera har mycket energi och vi är taggade inför Saab Top 10-finalen i Stockholm! Jag har varit där två gånger tidigare och älskar Sverige. Jag ser mycket fram emot den fantastiska publiken på Friends Arena, säger Jessica von Bredow-Werndl i ett pressmeddelande.

Sex av de tio ryttarna är nu klara för Top 10-dressyren – utöver de tre ovan nämna startar danska Carina Cassöe Krüth, och för svensk del rider Patrik Kittel och Therese Nilshagen.

Publiken kommer att få se världsstjärnorna i en Grand Prix och en Grand Prix Kür, men även under en öppen träning på fredagsförmiddagen som kommenteras av Pether Markne.

Sweden International Horse Show pågår 25-28 november. 

Program
Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden