Sverige
10 juni 10:23

Sto försvunnet – rymde vid urlastning

EfterlysningI lördags skulle Athena af Almö levereras till sin nya ägare i Stora Matteröd, Bjärnum, i norra Skåne. Men vid urlastningen blev stoet skrämd och flydde till skogs. Trots en omfattande sökinsats är hon ännu inte hittad - har du sett fuxstoet?

Sto försvunnet – rymde vid urlastning
Stoet Athena försvann under lördagen, då hon blev skrämd vid urlastning hos sin nya ägare. Hästen hittades under måndagskvällen. Foto: Privat

Athena af Almö är ett fuxsto med bläs och tre vita strumpor, med en mankhöjd på cirka 155 centimeter. Vid försvinnandet från gården i Stora Matteröd, Bjärnum, hade hon en vit repgrimma på sig.

Det var när Anne-Marie Carlsson skulle leverera stoet till sin nya ägare, Sherine Himmelsky, på lördagen som det gick fel. Athena blev skrämd vid urlastningen, slet sig och flydde till skogs.

Stoet hittades kort därefter vid en hage i närheten, men lyckades inte fångas in och försvann igen. Sedan i lördags eftermiddag har sökandet efter stoet pågått.

Drönare och värmekamera

I närheten finns många hästgårdar, och många har hjälpt till i sökandet efter Athena. Under lördagskvällen fick de hjälp av folk med drönare, något som fortsatte under söndagen.

– Sherine har ridit runt i området, hela söndagen hjälptes vi åt och vi har sökt tio kilometer åt alla håll men ingen säger att hon har passerat dem, så vi trodde att hon kanske hade cirklat tillbaka mot gården där hon drog iväg, berättar Anne-Marie Carlsson.

Under söndagskvällen söktes området av med en värmekamera, men de har fortfarande inga spår efter stoet.

– Ingen av oss har sovit på två dygn. Vi har även ringt till olika medium och de har ritat ut på kartan var hon ska finnas, men när folk åker dit finns hon inte där.

Har du sett Athena eller spår efter häst i närheten av Bjärnum? Kontakta Sherine Himmelsky, 0760-37 84 49, eller Anne-Marie Carlsson, 0707-12 83 04, snarast.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden