Hoppning
28 augusti 2022 11:46

Stockholm Hearts fortsatt i ledning – Malin och Indiana 1,55-fyra i Valkenswaard

GCT/GCLEfter lördagens andraplats i Global Champions League i Nederländerna toppar svensklaget Stockholm Hearts fortsatt lagställningen när det börjar närma sig superfinal. Malin Baryard Johnsson gjorde en felfri insats i andra lagrundan, som även gav en fjärdeplats för henne och guldhästen H&M Indiana.

Stockholm Hearts fortsatt i ledning – Malin och Indiana 1,55-fyra i Valkenswaard
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana i Stockholm. Foto: Roland Thunholm

Efter en felfri insats av Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana, som steppade in i andra lagrundan, red svensklaget Stockholm Hearts in på andraplatsen i Global Champions League i holländska Valkenswaard på lördagen. Brittiska Lily Attwood och Cor-Leon vd Vlierbeek Z upprepade nollresultatet från första nollrundan i fredags, där amerikanska Lillie Keenan fick ett nedslag med Queensland E.

Lagsegern gick till Berlin Eagles, där bägge rundorna reds av tyskarna Ludger Beerbaum med Mila och Stall Beearbaums toppberidare Philipp Weishaupt med Coby. Både Berlin Eagles och Stockholm Hearts slutade på fyra fel, men tiden avgjorde med en sekunds fördel till ”örnarna”.

– Vi visste att vi behövde öka pressen och fokusera mer på tiden. Ludger gav järnet och jag vet att Coby är en snabb häst. Om vi vill vinna måste vi ta med våra bästa hästar vid varje tillfälle, sa Philipp Weishaupt i den efterföljande segerintervjun.

– Vi är nöjda med att det bara skiljde en sekund, men Berling Eagles börjar hämta in på oss nu. Både jag och Malin såg Philipps runda och han var för snabb. Jag tror inte att vi hade kunnat vinna, sa Lily Attwood efteråt.

Berlin Eagles knappar in

Stockholm Hearts håller fortsatt greppet om den totala ledarpositionen med 239 poäng efter 12 deltävlingar i Global Champions League. I laget ingår förutom Malin Baryard Johnsson även Peder Fredricson och resten av H&M-teamet, det vill säga bröderna Philippaerts, tillsammans med Lillie Keenan och U25-ryttaren Lily Attwood.

Berlin Eagles flåsar dock svenskarna i nacken med sina 237 poäng medan steget ner till Shanghai Swans och deras 201 poäng är större. Sist ligger ett annat svensklag, Scandinavian Vikings, där Henrik von Eckermann och Evelina Tovek ingår tillsammans med bland andra Geir Gulliksen. ”Vikingarna” har endast samlat på sig 110 poäng så långt.

Henrik von Eckermann valde att utgå med Glamour Girl i första lagrundan, medan lagkamraten Yuri Mansur strök sig, vilket placerade laget i botten av resultatlistan.

De fyra bästa lagen går automatiskt till ligans semifinal.

Totalt deltar 16 lag i den penningstinna ligan.

Malin och Indiana tog topplacering

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana lyckades även bra individuellt i den femstjärniga lagklassen över 1,55-hinder. Duon slutade fyra på tiden 69 sekunder, vilket gav drygt 100 000 kronor i prispengar. Vann gjorde Philipp Weishaupt och Coby med tiden 66,82 sekunder. Segern var värd drygt 250 000 kronor för tysken.

Lördagen avslutades med prestigefyllda LGCT Grand Prix of Valkenswaard, där irländaren Michael Pender avgick med 1,60-segern tillsammans med HHS Calais. Vinsten innebar ett pengatillskott på drygt en miljon svenska kronor. Tvåa blev Philipp Weishaupt och Coby som missade GP-segern med en och en halv sekund. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana slutade på femtonde plats efter ett nedslag.

Den totala ställningen individuellt leds av Christian Ahlmann på 236 poäng. Bästa svensk är Malin Baryard Johnsson som ligger på elfte plats med 151 poäng. Ahlmann har deltagit i tio deltävlingar i GCT, där han har kvalat till nio GP-klasser. Malin Baryard Johnsson har ridit åtta deltävlingar och kvalat till lika många GP-klasser. De åtta bästa resultaten räknas.

Christian Ahlmann och hingsten Dominator 2000 Z är lagankare i Shanghai Swans.

Nästa deltävling går i Rom den 2-4 september. Därefter återstår New York den 23-25 september innan det är dags för Riyadh den 20-22 oktober. De bästa lagen och de topprankade ryttarna gör sedan upp i superfinalen i Prag den 17-20 november.

Lagresultat Valkenswaard

GCL totalställning

Individuella resultat andra lagrundan

LGCT Grand Prix of Valkenswaard resultat

GCT individuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden