Hoppning
12 februari 2020 06:00

Stockholm Horse Week satsar på hoppningen

Stockholm Horse Week2019 fick även dressyren plats på Stadion, men i år satsar Stockholm Horse Week helhjärtat på hoppningen. Global Champions Tour får sällskap av hoppklasser för unga två- och fyrbenta talanger, och nu välkomnas även ponnyryttarna till huvudstaden.

Stockholm Horse Week satsar på hoppningen
Stockholms Stadion är platsen där flera av världens bästa hoppryttare tävlar i juni. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Under tre dagar i mitten av juni intar hästarna anrika Stockholm Stadion, där Global Champions Tour är det som lockar de internationella toppryttarna. Nytt för i år är att det även kommer att finnas klasser för de unga ryttarna och hästarna, och det ska även lanseras en ny nationell satsning på ponnyryttare. Hur upplägget ser ut för kringklasserna är ännu inte officiellt.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera årets program som innehåller flera spännande nyheter! Vår målsättning är att skapa ett brett evenemang som kan fortsätta utvecklas på flera sätt. Att dessutom för andra året få bjuda in världens bästa ryttare och hästar till Stockholm och att kunna erbjuda vår publik sport i världsklass känns fantastiskt, säger tävlingsledaren Sara Johansson i ett pressmeddelande.

Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week arrangeras 12–14 juni 2020 på Stockholm Stadion.

Biljetterna till årets tävlingar har nu släppts – läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden