Sverige
15 september 2020 11:35

Stor sadelstöld – polisen misstänker liga

InbrottUnder natten till måndagen fick ett stall ovälkommet besök i sin sadelkammare, när tjuvar tog sig in genom ett fönster. Bytet blev ett 15-tal sadlar - alla av dyrare märken - och flertalet träns. Enligt polisen är det troligt att inbrottet hänger ihop med liknande stölder i närheten.

Stor sadelstöld – polisen misstänker liga
Tjuvar kom över flera sadlar och träns vid inbrottet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var under natten till måndagen som inbrottstjuvarna klättrade in i sadelkammaren genom ett fönster, i stall Hilton i Lurbo utanför Uppsala. Stallet ligger på samma gård som Lurbo Ridklubb, men ridskolan ska inte ha utsatts för brott. Totalt uppger man att sadlar och träns till ett värde av runt 100 000 kronor stals.
– De har inte tagit allt utan tittat ut vad de vill ha. De har framförallt tagit dyrare sadlar och sadlar av kända märken, berättar Alexandra Eriksson, verksamhetschef vid Lurbo Ridklubb, för Upsala Nya Tidning.

Polisen misstänker nu att stölden kan ha ett samband med andra sadelstölder som nyligen inträffat i närliggande län.
– Det kan handla om ligor som specialiserar sig på sadelstölder. Så det finns skäl för de som driver hästgårdar att hålla uppsikt över sin utrustning, säger polisens talesperson Jonas Eronen till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden