Fälttävlan
19 oktober 2020 06:15

Stor uppslutning vid internationell svensk tävling

InternationelltTill helgen är det dags för en internationell tävling i Sverige. Och uppslutningen är stor när Gärds Ryttarförening bjuder in utanför Kristianstad. I startlistorna finns bland annat svenska toppryttare och tyska mästerskapsmedaljörer.

Stor uppslutning vid internationell svensk tävling
Tysklandsbaserade Louise Romeike kommer till Sverige för Gärds internationella fälttävlan. Foto: Eventingphoto

I ett pressmeddelande berättas att det är ett rekordstort startfält anmält till Kristianstads International Eventing den 24-26 oktober.

Huvudsyftet med tävlingen var att ge de svenska unga ryttarna möjlighet att kvala in till nästa års EM som rids i Segersjö utanför Örebro. Och planen lyckades då det är många unga ryttare i både den två- och den trestjärniga klassen.

Flera utländska ryttare har också anmält sig, bland annat tyska mästerskapsmedaljörerna Andreas Dibowski och Kai Rüder, Danmarks Camilla Saeboe Hansen och Storbritanniens Daya Singh Hujan.

Många svenskar

Flera starka svenska namn finns också i startlistorna, bland annat dubbla EM-medaljören Louise Romeike, OS-ryttarna Katrin Norling, Viktoria Carlerbäck och Niklas Lindbäck och regerande svenska mästaren Ebba Adnervik. Arrangörsklubben representeras av meriterade Hanna Berg och Malin Josefsson.

– Vi är oerhört glada över den enorma respons vi fått från såväl svenska som utländska ryttare, men även från sponsorer som uttryckt sin stora glädje över att få vara delaktiga i ett evenemang där alla deltagare tävlar på samma villkor oavsett ålder eller kön. Vår yngsta deltagare är 15 år och den äldsta är 58 vilket är helt exceptionellt, säger Nils-Arne Pedersen, Event Director för Kristianstad International Eventing i pressmeddelandet.

Start- och resultatlistor

Tävlingens sida på Facebook

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden