Dressyr
27 mars 2022 09:45

Storseger för UVM-mästaren Jovian i GP-debuten

InternationelltDet blev en överlägsen seger för 8-årige dressyrhingsten Jovian i hans Grand Prix-debut.

Storseger för UVM-mästaren Jovian i GP-debuten
Jovian och Andreas Helgstrand. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Pernilla Hägg

Det var Andreas Helgstrand som red Jovian (KWPN hingst f 2014 e Apache-Tango, uppf E T ten Bosch, äg Helgstrand Dressage och Kleppenhus Invest) till seger i den nationella Grand Prix-klassen i danska Århus på lördagens kväll.

Hingsten, som har två guld från UVM på meritlistan, hölls som etta av alla domare och slutade på 83,7 procent. Det blev massor av nior och även några tior från domarna. Det var i ökningarna som hingsten glänste allra mest men även passagen gav några tior.

Segerekipaget hade över 6 procent tillgodo på tvåan, vilket även det var danske Andreas Helgstrand, nu på Queenparks Wendy.

Klassen hade 21 startande, flera av dem var svenskar. Bästa svenska placering stod Emma Jönsson för. Hon blev femma med Donizetti 39 med 71,3 procent. Dessutom delade hon och Gerion sjätteplaceringen med Carl Hedin/Van der Veen. Båda ekipagen fick 70,067 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden