Avelsnyheter
12 maj 2020 15:16

Styrelsen i avelsförening avgår

KonfliktStörre delen av medlemmarna i styrelsen för Sveriges Shetlandssällskap avgår med omedelbar verkan. Detta eftersom de upplever att de inte längre kan utföra ett konstruktivt styrelsearbete.

Styrelsen i avelsförening avgår
Sveriges Shetlandssällskap har inte längre någon beslutmässig styrelse. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

Det är på webbplatsen för Sveriges Shetlandssällskap som stora delar av styrelsen berättar att den avgår med omedelbar verkan mitt under avelns högsäsong.

En ordinarie ledamot och två suppleanter finns kvar, vilket gör att styrelsen inte är beslutsmässig. På webbplatsen målas en bild av en konflikt upp och de avgående styrelsemedlemmarna skriver att det ”finns helt enkelt inte längre någon grund att utföra ett konstruktivt och framåtsyftande styrelsearbete.”

Sveriges Shetlandssällskap är en registerförande förening med en myndighetsutövande roll. Föreningens revisorer arbetar nu med att lösa den uppkomna situationen och har bland annat kontakt med Jordbruksverket. Ekonomin ska vara under kontroll och kansliet fortsätter med sitt arbete.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden