Dressyr
28 oktober 2018 17:54

Lina Dolks supersöndag: Etta och tvåa i finalerna

SegerLina Dolk var den enda ryttaren som var kvalad till båda LiveArena & DressagePowers finaler i Linköping. Det gav prima utdelning – Lina blev tvåa i YR-tourens final och tog den penningstinna segern i GP-tourens avgörande.

Lina Dolks supersöndag: Etta och tvåa i finalerna
Finalseger och 100 000 kronor till Lina och Biggles i söndags. Foto: Roland Thunholm

Finalerna av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour och LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy avgjordes i dag i Linköping. Finalküren för de yngre ryttarna vanns av Evelina Söderström och Weihenstephaner (läs mer om det i tidigare artikel) och där var Lina Dolk tvåa med Languedoc. I GP-tourens kür var det däremot ingen som kunde råda bot på Lina, som nu red Biggles 1015 (SWB, f 1998, e Björsells Briar- Krevad, uppf Fam. Ingrid Lundberg Persson).

Ridsport
Bra jobbat, kompis! Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Rosett, segertäcke och check till vinnarna. Foto: Roland Thunholm

Med 74,992 procent tog  21-åriga Lina och 20-åriga still going strong-Biggles finalsegern och den, i svenska dressyrsammanhang, rekordstora checken på 100 000 kronor.  Förra årets finalvinnare, Paulinda Friberg och Di Lapponia T, vann Specialen i går. Nu kom de tvåa på 74,609 procent. Jeanna Högberg och Duendecillo P la beslag på finalens bronsplats på 72,142 procent.

Tar med känslan

Lina Dolk var förstås nöjd efter segern.
– Vi låg på en hög nivå och jag kände mig väldigt nöjd när jag skrittade ut. Den här känslan ska jag ta med mig till Friends nu. Jag tänker inte åka hem och fundera över småmissar utan bara ta med den här känslan.

Lina  är en förebild för många unga ryttare där hon öppet berättar om sitt hästliv på blogg och instagram.
– Jag beskriver mitt liv på ett närmast naket sätt och har gjort det i ganska många år. Det är inte alltid man är supernöjd och det vet de som följer mig. Det är viktigt att visa båda delarna.

På söndagen kunde hon dock återvända hem just supernöjd. Med sig själv, sitt team och framför allt Biggles.
– Jag kan inte med ord beskriva hur mycket den här hästen betyder för mig. Han är fantastisk, säger Lina.

Resultat

Ridsport
Paulinda Friberg och Di Lapponia T landade på silverplats. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Jeanna Högberg och Duendecillo P mot tredjeplatsen. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Hela ligan på prisutdelningen efter finalen av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Här syns DressagePowers Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som alltså fick dela ut pris till sin tidigare GP-partner Biggles – nu framgångsrikt riden av Lina. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden