Dressyr
7 augusti 2022 17:23

Svag piaff sänkte Therese Nilshagen: ”Tappade dragläget”

Herning 2022Det började så bra, så bra. Sedan kom piaffen och den ledning Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD hade i VM:s lagdressyr flög sin kos. "Jag vet inte riktigt varför, han var lite introvert av någon anledning," säger Therese Nilshagen efter sin ritt som gör det tufft för Sverige att nå medaljplats.

Svag piaff sänkte Therese Nilshagen: ”Tappade dragläget”
Therese Nilshagen berättade om och om igen vad som hände för media i den mixade zonen efter sin ritt. Foto: Annelie Frank

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) gick ut näst sist i det svenska medaljjagande dressyrlaget på VM i danska Herning.

Jag hade gärna hjälpt till med några procent till för laget. Therese Nilshagen.

Efter en stark inledning för det rutinerade mästerskapsekipaget var det dags för programmets första piaff. Och där tappade den godkände hingsten energi och levererade en betydligt mattare och blekare piaff än vanligt.

– Det kändes bra när jag kom in, han sög på bra. Men någonstans när jag gick in i passagen tappade jag dragläget som jag behöver för att kunna reglera piaff och passage, Jag vet inte riktigt varför, han var lite introvert av någon anledning.
– Då tänkte jag att måste tar mig ur det här och lyckas lösa situationen på bästa sätt.

Brukar vara bättre

Hingstens piaff brukar hålla högre kvalitet, även om något liknande har hänt någon gång tidigare.

 

Även de övriga piaffen var lite bleka, men ekipaget levererade också en ökad trav som gav nior.
– Man vill ju alltid komma ut och känna sig jättenöjd men det är jag inte. Jag hade gärna fått till det där optimala samspelet i dag men det fick jag inte, säger Therese Nilshagen.

Precis som för andra ekipage började publiken applådera under ekipagets väg till den avslutande halten.
– Det var inget jag blev störd av. Det har inte varit någon stor grej för mig med de där applåderna, säger Therese Nilshagen.

Till Grand Prix Special

Till slut blev det 74,456 procent och en plats i måndagens Grand Prix Special är säkrad.

Resultatet för Sverige tappar mark i medaljjakten.
– Det blir inte helt lätt att ta medalj nu. Patrik måste rida riktigt bra. Jag hade gärna hjälpt till med några procent till för laget.

Patrik Kittel och Touchdown går ut sist i det svenska laget 19.27 på söndagens kväll.

Resultat, lagtävlingen

Resultat, individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden