Dressyr
12 december 2019 14:36

Svalling och Jenå avslutar sina internationella uppdrag

FärdigdömtUnder många år har Gustaf Svalling och Bo Jenå dömt dressyr på högsta nivå internationellt, men från 2020 kommer de båda att hålla sig på hemmaplan.

Svalling och Jenå avslutar sina internationella uppdrag
Gustaf Svalling har dömt femstjärnig dressyr i flera år - här är han domare C vid världscupfinalen 2016. Foto: Roland Thunholm

Gustaf Svalling har sedan 2011 femstjärnig status, och har bland annat dömt världscupfinaler i dressyr och EM för ungdomar och seniorer. Hans kollega, förbundskapten Bo Jenå, har fyrstjärnig status sedan 2009, men väljer nu att fokusera på sitt jobb med dressyrlandslaget och andra uppdrag. Det rapporterar Ridsportförbundet.

Svalling och Jenå har valt att avsluta sina uppdrag som internationella domare från och med 1 januari 2020, men kommer fortsätta som dressyrdomare med Grand Prix-status i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden