Sverige
14 januari 14:29

Svante Johansson: ”De visste exakt vad de var ute efter”

StöldUnder måndagsnatten fick Svante Johansson - A-tränare i hoppning och tidigare landslagsledare för ungdomsryttarna - ovälkommet besök på sin gård i Grimeton utanför Varberg, då sadeltjuvar bröt sig in i stallet.

Svante Johansson: ”De visste exakt vad de var ute efter”
Under natten till tisdagen stals flera sadlar hos Svante Johansson. Arkivbild: Fredrik Jonsving

På måndagskvällen fodrade stallpersonalen som vanligt i stallet på Torstorps gård utanför Varberg, där Svante Johansson bor och har sin verksamhet.
– Tjejerna stängde och låste, och när de kom dit i morse så såg de att dörren till sadelkammaren var uppbruten. De har gått in bakvägen och tagit sig in där. Vi märkte inget, det gjordes antagligen mitt i natten, berättar Svante Johansson.

Tjuvarna fick med sig sju-åtta sadlar, alla av lite dyrare märke.
– Alla sadlar idag är ju dyra, men det handlar om sju-åtta riktiga kvalitetssadlar. Träns och sadelgjordar fanns kvar, och de hade även lämnat någon äldre sadel. De visste exakt vad de var ute efter.

Liten chans att få tillbaka sadlarna

Polisen kom till gården under förmiddagen, men Svante Johansson tror att chansen att få tillbaka stöldgodset är liten.
– Det fanns egentligen inga spår att säkra. Det har dessutom regnat i natt så bilspåren är ju också borta. Polisen var här vid tio-tiden på förmiddagen, och inbrottet skedde antagligen mitt i natten – sadlarna var med all sannolikhet redan på väg ut ur landet då, konstaterar Svante Johansson.

Har ni haft fler inbrott i närheten?
– Inte just häromkring, men vi vet ju att det har varit en del på västkusten och i Kungsbacka-området. Så man har bara duckat och hoppats på att slippa. Det spelar ingen roll hur mycket lås du har – vill de gå in så går de in.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden