Sverige
4 maj 2019 09:31

Svårt läge efter provsvar om DNA från övergrepp på dräktigt sto

ProvsvarÖvergreppet på det dräktiga stoet på Värmdö ser ut att förbli olöst. Nyligen berättade Ridsport att polisens hopp stod till DNA, men provsvaren visar att det inte var något mänskligt DNA i det sekret som polisen säkrade efter händelsen.

Svårt läge efter provsvar om DNA från övergrepp på dräktigt sto
Övergreppet inträffade i mars. Arkivbild: Viktor Gladkov/Istock

Det var i mitten av mars som en man förgrep på ett dräktigt sto på Värmdö Ridklubb. Ägaren hade en kamera installerad inför fölning och övergreppet filmades.
– Jag har sett filmen flera gånger och det är helt klart att mannen förgriper sig på stoet, sa Åsa Lindblom, ordförande i Värmdö Ridklubb, då till Ridsport (läs mer här).

Tidningen Mitti berättade då att djurskyddspolisen hade säkrat sekret som kunde komma från människa och att filmerna från fölövervakningskameran analyserades. Som Ridsport nyligen berättade har mannen inte kunnat identifieras via filmen och är fortfarande på fri fot.

Hoppet stod till en eventuell match i DNA-registret. Det sekret som säkrades skickades på analys, men nu står det klart att det preliminära svaret från Nationellt forensiskt centrum inte visar på att det var något mänskligt DNA i provet, skriver Mitti.

– Inget pekar mot att vi kommer att kunna styrka något. Vi har ännu inte fått något slutgiltigt resultat, men det skulle förvåna mig mycket om vi får fram något mänskligt DNA utifrån de prover vi skickat in, säger Djurskyddspolisens Lena Jacobsson till Mitti.

Tidningen skriver vidare att om polisen inte får fram något provsvar läggs utredningen ned. De tips som polisen har fått hittills har inte lett vidare, men om det kommer in nya tips kommer dock polisen att arbeta med dem,

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden