Sverige
21 juni 2020 18:41

Svensk EM-ryttare bröt handen i stallolycka

OlyckaNär Ebba Nilsson var inne i boxen hos en häst blev denna plötsligt rädd, hoppade till och klämde ryttarens arm mellan sig själv och väggen. Resultatet blev en fraktur i handen. "

Svensk EM-ryttare bröt handen i stallolycka
Ebba Nilsson blir borta från ridningen minst fyra veckor. Foto: Privat

Eurodressage var först med att berätta om olyckan tidigare i veckan.

Olyckan hände i onsdags och det är konstaterat att ett ben i handen bröts när hästen klämde den. 20-åriga Blekingebon Ebba Nilsson kommer troligen inte att kunna rida på minst fyra veckor. ”Jag mår bra. Det är väldigt tråkigt och uttråkande att inte kunna rida. Hoppas kunna vara tillbaka i sadeln så snabbt som möjligt även om jag vet att det är en bit kvar,” skriver hon i ett meddelande till Ridsport.

Nästa vecka ska handen röntgas för att se om den behöver opereras. ”Hoppas jag slipper operation,” skriver Ebba Nilsson.

Ebba Nilsson har varit framgångsrik genom alla ungdomsåren och representerade bland annat Sverige på ponny-EM 2016. För några år sedan tog hon över Emilie Nyreröds mästerskapshäst Miata, som nu är pensionerad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden