Hoppning
17 mars 2018 16:57

Svensk-fransk duo tvåa i parhoppningen 1,60

Delad glädjeParhoppningen i Grand Palais i Paris blev en lyckad historia för både värdnationen och för Sverige. Duon Kevin Staut och Malin Baryard Johnsson levererade och landade på pallen.

Svensk-fransk duo tvåa i parhoppningen 1,60
Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa. Arkivbild: Roland Thunholm

Parhoppningen på den femstjärniga tävlingen i Paris gick över två rundor på 1,60. Ryttarna kvalade först in via en klass i går och därpå lottades paren med en manlig och en kvinnlig ryttare i varje team.

Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa, som åter är på hugget efter en tid i snäppet lägre klasser, teamade med Kevin Staut. Nu red han inte Malins gamla ”Räven” vilket förstås hade varit passande, men Silver Deux de Virton HDC gjorde ett prima jobb. Dubbelt felfritt för fransoserna och stabila 4+1 fel för svenskarna gav en silverplats för duon, som fick drygt 200 000 kronor att dela på. Strax före parhoppningen var Malin även 1,50-placerad med H&M Indiana.

Segern gick till Edwina Tops-Alexander/Lintea Tequila som tävlade i par med Bertram Allen/Christy Jnr. Laget landade på fyra fel, som kom i Bertram Allens sista runda, och därmed slog de det svensk-franska laget med ett fels marginal.

Resultat

180317stautsgsilverdeuxvirton
Kevin Staut och Silver Deux de Virton HDC fixade felfritt två gånger om. Arkivbild: Stefano Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden