Världen
14 januari 2015 08:03

Svensk-kinesiskt utbyte

Hästintresserade kineser till Sverige och kunnigt, svenskt hästfolk till Kina. Det kan bli några av följderna när hästintresset ökar i Kina.

Kina är en ny marknad för hästar. Detta innebär mer än att sälja hästar till det stora landet. Nu berättar Hästägarforum i ett pressmeddelande att tränaren och hästuppfödaren Sigrid Bergåkra har varit i Kina för att förbereda för ett utbyte mellan Sverige och Kina. 
– Vi har gått från att ”bara” vilja sälja hästar, till att titta på helhetslösningar där utbildade hästskötare, tränare och hovslagare följer med hästarna över till Kina och säkerställer att kineserna lär sig att ta hand om och rida hästarna på ett bra sätt. På så sätt kan landet bygga upp en bra hästnäring med god hästhållning och sunda hästar, samtidigt som vi i Sverige får en bredare exportmarknad mot Kina, säger Sigrid Bergåkra i pressmeddelandet.

En annan del i utbytet är att ta emot hästintresserade elever från Kina i Sverige för att ge dem utbildning. Innan planerna kan bli verklighet måste dock ett exportavtal mellan de båda länderna upprättas. Därefter gäller det att hitta rätt personer till de olika uppdragen samt lämpliga hästar att exportera. 

Sigrid Bergåkra kommer att delta på Hästföretagarforum i samband med tävlingarna i Scandinavium för att berätta mer om Kinaplanerna. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden