Fälttävlan
26 juli 2019 13:25

Svensk ledning: ”Definitivt ingen dressyrtävling”

Nations CupDet är fortsatt svenskt i topp både individuellt och i lag när den inledande dressyren är klar i Nations Cup i irländska Cappoquin. Men den stora terrängbanan varslar om att det inte bli dressyren som avgör tävlingen.

Svensk ledning: ”Definitivt ingen dressyrtävling”
Therese Viklund och Ludwig Svennesrstål ingår i det svenska laget. Bilderna är tagna i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Svenska lagryttaren Therese Viklund och Viscera behåller sin tätposition som ekipaget hade redan efter torsdagens dressyr med sina 27,4 straff efter en jämn och välbalanserad uppvisning i den fyrstjärniga tävlingen.

Den är väldigt fin, stor och välbyggd med många frågor. Det kommer definitivt inte bli en dressyrtävling. Therese Viklund.

– Jag är nöjd med att vi kunde hålla ihop det då hon var väldigt på hugget och bockade i byten på framridningen, säger Therese Viklund.

– Vi hade en miss i den ökade traven där vi fick ett galoppanslag.

Enda svenska lagryttaren i fredagens dressyr var Johan Lundin och Mind Me som slutade på 32,4 straff och med lade sig på 22:a plats i det 65 ekipage stora startfältet.

Tajt i toppen

Övriga svenska lagekipaget Viktoria Carlebäck/Zlatan med 30,7 straff och Ludwig Svennerstål med Belham Mist med 31,5 straff ligger på tolfte respektive 18:e plats. Detta innebär att Sverige leder inför helgens terräng och hoppning. Det är dock tajt i toppen med Storbritannien 1,9 straff efter på andraplats och Italien på tredje plats 2,8 straff efter Sverige.

I morgon, lördag, rids terrängen och förutsättningarna ser ut att bli bra med en temperatur på ungefär 20 grader.
– Den är väldigt fin, stor och välbyggd med många frågor. Det kommer definitivt inte bli en dressyrtävling, säger Therese Viklund.

Sjöborg trea

I den individuella tävlingen ligger Sofia Sjöborg trea med DHI Mighty Dwight på 27,5 straff och Ludwig Svennerstål är tia med El Kazir SP på 30,1 straff.

Totalt är åtta lag till start på tävlingen. Sverige har chans att kvala till OS genom Nations Cup. Då gäller det att vara bäst av de lag – Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Australien, Nya Zeeland och Japan – som inte redan är kvalade när serien avslutas. Inför tävlingarna på Irland leder Sverige serien.

Nedan kan du se dressyren i efterhand.

Start- och resultatlistor

Individuella resultat

Lagresultat

Ställning Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden