Dressyr
14 februari 2022 13:39
Ridsportplus

Svensk mästare tar paus från hästlivet

Byter riktningI fjol vann hon SM i dressyr för young riders. Nu tar Ellen Lindén Urnes paus från såväl hästar som tävlande. Istället läggs fokus på något helt annat.

Svensk mästare tar paus från hästlivet
Ellen Lindén Urnes och Fairy Tale när hon köpte honom 2015. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I och med försäljningen av SM-vinnaren Fairy Tale till junioren Laura Laustsen är en epok över för Ellen Lindén Urnes.
− Det var ett svårt beslut att sälja honom, men jag har läst på universitet i ett och ett halvt år, och när allt gick tillbaka till att vara som vanligt blir det svårt att kombinera en fortsatt satsning med utbildning.

− Och efter SM-guldet insåg jag att jag hade gjort allt jag drömt om. Jag har ridit tre EM och tre SM, så det var en bra tid för ett avslut. Fairy och Laura är en perfekt match och han har fått en ny familj där han får ett fantastiskt liv, säger Ellen.

Ellen Lindén Urnes Och Fairy Tale Efter Sm-gudet Foto Privat
Ellen Lindén Urnes och Fairy Tale efter SM-guldet 2021. Foto: Privat

Ingen press att stanna på Christinelund

Trots att hennes mamma äger Christinelund Dressage har det aldrig ställts några krav på Ellen att hon skulle ägna sig åt hästar och ridsport på heltid.
− Att jobba med hästar har aldrig varit mitt mål. Allt har skett på mina villkor, och jag känner fullt stöd från familjen och hela teamet på Christinelund i mitt beslut.

− Jag älskar hästar och ridning, men jag har alltid känt att jag brinner för samhällsfrågor, säger Ellen som är halvvägs igenom en kandidatutbildning i Economy and Society, ekonomisk historia i samhällskontext, vid Lunds universitet.

− Det handlar om att förstå strukturella förändringar och hur vi ska bygga en hållbar framtid.

Nu har jag tid att ta reda på vem jag är om jag inte är ryttare.

Att ta en paus från hästar och tävling innebär att en ny värld öppnar sig för Ellen Lindén Urnes.

− Det är både roligt och lite läskigt, eftersom hästar är vad jag har hållit på med sedan jag var tio år. Nu har jag plötsligt tid till att göra andra saker, och till att ta reda på vem jag är om jag inte är ryttare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden