Ponny
30 oktober 2022 10:21

Svensk ponnyryttare tog FEI-placering i Lyon

FEI-hoppningPonnyryttaren Willia Ohlinger Axelsson slog till med en placering under FEI Jumping Ponies' Trophy i Lyon på lördagen. Ekipaget var ett av bara sex felfria i grundomgången.

Svensk ponnyryttare tog FEI-placering i Lyon
Willia Ohlinger Axelsson och ponnyn Barravalley Shadow. Foto: Privat

Det är inte bara världscupomgångar i hoppning och dressyr i Lyon i helgen. Det har också avgjorts en omgång i FEI Jumping Ponies’ Trophy.

Enda ekipaget under svensk flagg, Willia Ohlinger Axelsson och Barravalley Shadow kom sjua i warm up-klassen över 1,25 på fredagen, och följde upp det på lördagen med en sjätteplats i Grand Prix över 1,35-hinder.
Av de 28 ekipagen var bara sex felfria i grunden, och dessa gjorde sedan upp i en omhoppning. Sjättepatsen gav Willia elva poäng att ta med sig i ponnycupen.
Även svenska Rachel Törnblom, tävlande för Finland, deltog i finalen tillsammans med Helga Th.O.Ekipaget fick 4 fel i grunden och slutade precis utanför placering.

Vinnare blev Laura Andre och Clementine från Schweiz.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden