Dressyr
9 april 2016 17:00

Emma tog ny pallplats i Holland

Young ridern Emma Jönsson, som igår tog en seger vid dressyrtävlingarna i Nieuw en Sint Joosland, har fixat fler framgångar. Idag blev hon tvåa.

Emma tog ny pallplats i Holland
Emma Jönsson och Santo Domingo, här på EM 2015, vann fredagens Lagtävlansprogram för young rider.

Lördag
Emma Jönsson forsatte att visa fin form även på lördagen.  I det indivduella programmet för young rider blev det 71,4 procent med den Hollandfödde Santo Domingo (val f -06 e Samba Hit II-Flemmingh). Det räkte till en silverplats. På 70,088 procent red Mathile Hanell in på åttonde plats med Aladin. Isabella Tovek med Weltliebe landade på nästa plats med 69,956 procent. Catherine Kleberg kom nia i juniorernas motsvarighet på 69,386 procent med Blue Boy.

Fredag
För den svenska segern svarade Emma Jönsson som i FEI Lagtävlansprogram för young rider nådde 72,281 procent med Santo Domingo.

– Emma vann i ett mycket starkt startfält med några av de bästa tyska, holländska och danska YR-ryttarna. Två av de internationella domarna hade ekipaget på över 73 procent så det råder bra inför årets stora mästerskap EM i Valencia i juli, kommenterar tränare Jan Brink.

I den trestjärniga rundan kom Lina Andersson på tionde plats med Dalhems Diomedes och 69,325 procent i Intermédiaire I Kür. Fredagens avslutande Grand Prix Kür resulterade i fjärde plats och 72,9 procent för Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower.

Resultat

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar