Hoppning
1 mars 08:35
Ridsportplus

Svensk topphäst såld utomlands: ”Har otroliga minnen”

FörsäljningErica Swartz Ryans stjärna Madonna är såld, och därmed förlorar det svenska landslaget ett ekipage i sin B-trupp. "Det känns så klart jobbigt att sälja henne eftersom hon betyder så mycket," berättar Erica Swartz Ryan.

Svensk topphäst såld utomlands: ”Har otroliga minnen”
Erica Swartz och Madonna. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hoppryttaren berättar själv om försäljningen av Madonna (BWP sto f -12 e Flamenco de Semilly, uppf Marleen Mols), som tidigare ägdes av Cecilia Swartz, på sociala medier.

  Erica Swartz Ryan och Madonna har bland annat representerat Sverige i Nations Cup och världscupen under de sex år de har varit ett ekipage.

  Jag har många otroliga minnen tillsammans med henne.

  Erica Swartz Ryan.

  Det har blivit otaliga internationella placeringar ända upp till högsta, internationella nivå. ”Madonna, du är verkligen en på miljonen. Oändligt med minnen tillsammans och jag är så lycklig över att ha fått vara din ryttare i sex år,” skriver ryttaren bland annat på Instagram.

  ”Känns jobbigt”

  Madonnas nya hemland blir USA. Hon kommer att få en junior som ryttare och bo i Wellington på vintern och i New York-området på sommaren.
  – Det känns så klart jobbigt att sälja henne eftersom hon betyder så mycket. Men hon kommer till ett fantastiskt hem och jag vet att hon kommer få det väldigt bra, berättar Erica Swartz Ryan för Ridsport.
  – Jag har många otroliga minnen tillsammans med henne. Bästa minnena måste vara världscupplaceringen i Mechelen och nollan i 5* nationshoppningen i Bryssel.

  Kvar i B-truppen med annan häst

  Erica Swartz Ryan och Madonna fanns med i det svenska landslagets B-trupp 2024. Ryttaren finns dock kvar i truppen med sin andra topphäst, Cavicii Z.

  Se Erica Swartz Ryans inlägg om försäljningen på Instagram nedan.

  Ridsports samlade rapportering om Erica Swartz Ryan och Madonna.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden