Dressyr
28 juni 2018 16:29

Två svenska lag tvåa i halvtid – Cecilia vassast bland young riders

UppdateradI dag tog NM i dressyr fart. Young rider-laget ligger tvåa, de svenska D-ponnyerna likaså – och bland C-ponnyerna finns förhoppningar om en guldrepris.

Två svenska lag tvåa i halvtid – Cecilia vassast bland young riders
Cecilia Bergåkra inledde starkt med Primavera: 70 procent, tvåa i klassen och bästa svensk. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

På NM i norska Drammen har dressyr pågått dagen lång. För young rider-laget, som startade sist under torsdagen, blev det en stabil start. Efter en halvlek ligger laget tvåa. Danmark är som vanligt en tuff motståndare och leder just nu med runt 7,5 procents marginal.

För Sverige rider Beatrice Ivarsson/Charles, Rebecca Jern/Twiligt 1062, Ludwig Wilken/Capo Knight och Cecilia Bergåkra/Primavera. Det sistnämnda ekipaget var bäst av svenskarna med 70 procent jämnt och blev individuella tvåor klassen, omringad av enbart danska ekipage i resultatlistan.

Seger i uppvärmningen

Kat II-ponnyerna inledde med en uppvärmningsklass som inte räknas i mästerskapet och där gick det strålande för svensk del. Seger till Elsa Ottosson/Don Choclo på 71,435 procent och svenskt även på fjärde plats genom Sofia Heimburg/Karlsfalts Adriana.

Kat II-ponnyernas lagmästerskap avgörs genom en klass som rids i morgon.
– Förra året var första gången på 17 år som vi tog guld och vi siktar på att försöka upprepa det, säger landslagsledare Pytt Hamberg.

Nmdressyrponnywb
Det svenska ponnygänget vid NM: invigning. Foto: Louise Sandgren

Silverplats i halvtid

För de största ponnyerna ingår två klasser i nationskampen och den första reds i dag. Ett jämnt svenskt lag där de tre inräknade resultaten låg mellan 69,143 och 69,524 procent placerade det svenska teamet på andra plats i halvtid. Danmark leder stort med över 18 procents marginal.
– Danskarna blir svåra att slå. Vi kan nog få vänta tills nästa år med att göra det, säger Pytt som gläds åt de stabila insatserna från sina lagryttare.

I det svenska kategori I-laget rider Hedda Thunberg/Braveheart, Nicole Crona/Voyager 2, Villiam Grönberg/Da Vinci och My Sandgren/Lykkes Chester.

Det svenska juniorlaget har ridit sin första lagklass och ligger just nu fyra av lika många lag.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden