Dressyr
13 maj 2018 13:54

Nina Rademaekers tog årets tredje NM-medalj

NM-bronsNM-meetinget i Kristiansand avslutades med ytterligare ett brons till Nina Rademaekers. I küren lyckades Charlotte Haid Bondergaard bäst bland svenskarna.

Nina Rademaekers tog årets tredje NM-medalj
Nina Rademaekers tog tre medaljer vid årets NM i dressyr (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Lagtävlingarna vid Nordic Baltic Championship i dressyr i norska Kristiansand är avklarade och under söndagen rider seniorerna, U25-ryttarna och pararyttarna om individuella NM-medaljer i kür.

Nina Rademaekers lyckades främst av seniorerna och U25-ryttarna. Med Dorano (OLD val f-03 e Dormello 2-Silvio, uppf Leonhard Wahmhoff) red hon ihop 71,330 procent och slutade på en tredje plats bland de nio ekipagen. Meetingets andra individuella brons gick därmed till Nina – som även ingick i U25-silverlaget och därmed åker hem från Norge med ett lagsilver och två individuella brons i bagaget.
”Drömmar blir till verklighet”, skriver en lycklig Nina Rademaekers på sociala medier, där hon även tackar människor runtomkring sig för sitt resultat.
”Sist men inte minst, tack Dorano för att du alltid ger mig ditt bästa”, skriver hon även om sin häst.

Alva Lander kom på fjärde plats i klassen med Herbie Hancock Greftebjerg efter att ha ridit ihop 71,115 procent. NM-guld bland U25-ryttarna tog Victoria E. VallentinLudwig Der Sonnenkoening 2 och silvret gick till Nanna Skodborg Merrald Goerklintgaards Quantico, båda ekipagen från Danmark.

Bland seniorerna blev Charlotte Haid Bondergaard bästa svenska ryttare tillsammans med Roberto des Frettes. Ekipaget belönades med 72,210 procent och en av domarna placerade till och med ekipaget allra främst i klassen.

I slutändan blev det dock en fjärde plats för Charlotte, och alla individuella NM-medaljer i kür gick till danska ryttare. Guld tog Carina Cassøe KrüthMay-Day Graftebjerg, silvret gick till Rikke SvaneFinckenstein Tsf och brons fick Mai Tofte OlsenRutique.

Nu återstår pararyttarnas kür innan det norska NM-meetinget är över.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden