Dressyr
17 februari 2018 14:10

Langehanenberg i topp – Haid-Bondergaard med till WC-küren

Världscuphelgen är igång i Tyskland. Det blev hemmaseger i Neumünsters Grand Prix genom Helen Langehanenberg med Damsey FRH och Charlotte Haid-Bondergaard säkrade en plats i världscupküren.

Langehanenberg i topp – Haid-Bondergaard med till WC-küren
Helen Langehanenberg och Damsey FRH tog täten i Neumünster. Arkivbild: Claes Jakobsson/FEI

Nästa vecka är det världscupdressyr i Göteborg som gäller, men den här helgen är tyska Neumünster värd för FEI World Cup. I Grand Prix ordnades dubbelt tyskt i toppen. Högst landade Helen Langehanenberg med en Damsey FRH i prima form på 78,043 procent.

De följdes av Dorothee Schneider med Sammy Davis Jr på 76,739 procent. På tredje plats red Daniel Bachmann Andersen in med Blue Hors Zack på 74,739 procent.

Sverige representeras av Charlotte Haid-Bondergaard och Roberto Des Frettes. Med sina 67,043 procent landade de på plats 15 och kom därmed precis med till världscupküren som startar klockan 10 i morgon.

Resultat

Roberto_des_frettes
Charlotte och Roberto Des Frettes är klara för küren. Arkivbild: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden