Dressyr
12 maj 2018 20:15

Silver till laget och brons till Rademaekers

NM-medaljerU25-ryttarna red hem ytterligare ett lagsilver till Sverige. Individuellt blev det även brons för Nina Rademaekers.

Silver till laget och brons till Rademaekers
Sveriges U25-ryttare tog lagsilver vid NM. Nina Rademaekers - trea från vänster - tog individuellt brons. Foto: Tina Due-Boje

Sveriges U25-lag tog under lördagen hem ett lagsilver vid Nordic Baltic Championship i Kristiansand, Norge. I laget red Nina RademaekersDorano, Alva LanderHerbie Hancock Graftebjerg, Sofie RelanderBarcelona MW och Emma JönssonSanto Domingo. Klassen reds i Grand Prix för U25-ryttare och de svenska ryttarna mötte på hårt motstånd av danskarna som tog hem guldet. Norge tog bronsmedaljen.

Individuellt var det två starka danska ekipage i topp: Victoria E. VallentinLudwig Der Sonnenkoening 2 som tog individuellt guld och Nanna Skodborg MerraldGoerklintgaards Quantico som tog individuellt silver. Svenska Nina Rademaekers på Dorano kom på tredje plats och bärgade därmed hem bronsmedaljen. Ninas ritt belönades med 67,667 procent.

Även Alva Lander placerade sig individuellt i Grand Prix-klassen och kom femma med Herbie Hancock Graftebjerg med 66,128 procent.

För U25-ryttarna inleddes tävlingarna med en Intermédiaire II under fredagen. Den var inte obligatirisk att starta i och endast Nina Rademaekers valde att rida den av de svenska ryttarna. Det resulterade i en tredjeplats med 68,029 procent.

Lagledaren Tina Due-Boje berättar för Ridsport att det inte har varit något bra flyt under tävlingen, men hon berömmer de svenska ryttarnas insatser.
– De har varit duktiga på att ladda om när det har hänt saker runtomkring.

Tävlingen har kantats av att det varit ren rörig organisation som tagit fokus från ryttarna. I Grand Prix-klassen råkade alla ut för några misförstånd och småfel vilket naturligtvis drar ner poängen.
– Ska man ligga på topp måste man rida felfritt och det gjorde vi inte idag, men nu är alla ryttarna superladdade för revansch.

I morgon söndag rids det om de individuella kür-medaljerna för U25-ryttarna. Alla fyra svenska ekipage är med i startlistan och Tina Due-Boje hoppas på att Sverige ska kunna ta hem ett guld i klassen.

Resultat Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden