Dressyr, Ponny
15 juni 2019 15:36

Svenska dressyrplaceringar i Hagen – ponnylaget fyra

InternationelltMary Sophie Haid-Bondergaard och My Sandgren har tagit varsin individuell placering i de starka startfälten vid Future Champions i Hagen. Sverige tog dessutom en fjärde plats i lagtävlingen.

Svenska dressyrplaceringar i Hagen – ponnylaget fyra
Mary-Sophie Haid-Bondergaard placerade sig i starkt motstånd med White Love B i tyska Hagen. Foto: Privat

Vid Future Champions i tyska Hagen har en stor del av Europas främsta ungdomsryttare samlats för att tävla i både hoppning och dressyr. Under evenemanget testas det nya olympiska formatet som ska gälla från OS i Tokyo nästa år, och testerna rids av YR-ryttarna.

Ponnyryttarna i dressyr har haft ett antal framskjutna placeringar. Vid torsdagens CDIP lagprogram för ponnyer startade 26 ekipage. Efter fyra tyska ryttare och en dansk placerade sig Mary-Sophie Haid Bondergaard på sjätte plats tillsammans med With Love B. Resultatet blev 71,905 procent – en härlig revansch för Mary-Sophie som efter en kontrollmätning förra året inte fick starta med sin ponny i Hagen. Segrade i klassen gjorde Shona BennerDer Kleine Sunnyboy WE med 75,333 procent.

Under torsdagen reds även lagtävling för ponnyryttarna i dressyr. Elva lag startade med upp till tre ekipage i varje lag där de två främsta resultaten räknades. Danmarks lag var starkast och knep segern framför hemmanationen. Tredje plats togs av Nederländerna, och på fjärde plats kom svenska laget med Emilia Berglund Bergåkra/Jarno, Meja Karlsson/Wise Guy och My Sandgren/Twenty Two.

Högst procent i laget reds hem av My Sandgren och Twenty Two, vilka belönades med 71,476 procent – detta resultat räckte till en individuell sjätte plats i klassen bland de 32 ekipage som startade i lagtävlingen. Individuella segern gick till Nathalie ThomassenLykkehoejs Dream Of Dornik med 74,714 procent.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden