Dressyr
15 augusti 2018 21:02

Svenska EM-laget missade medaljen – men levererade två superritter

U25EM för U25-ryttare i dressyr kickade igång direkt med laguppgörelsen. Sverige kunde inte försvara sitt brons i den tighta finalen, men levererade likväl två riktigt bra individuella resultat.

Svenska EM-laget missade medaljen – men levererade två superritter
Isabella Tovek och Marina Mattson är på hugget i EM. Arkivibild: Roland Thunholm

EM för U25-ryttare i Exloo, Nederländerna, började med lagtävlingen. Sverige har två brons från de senaste två åren, men i år räckte det inte till pallen.
Sverige kom femma, med Danmark just framför sig. Tyskland vann guldet, Holland tog silver och England tog brons.

– Det avgjordes på de sista ryttarna i varje lag. Det var väldigt hård konkurrens i toppen. Det skilde tiondelar – hårt men spännande, säger landslagsledare Tina Due-Boje.

Isabella Tovek med Happiness 26  red hem sitt personbästa internationellt med 71.147 procent och Marina Mattsson med Quartermain belönades med 73.235 procent, vilket enligt Tina sannolikt även det är personbästa.

Taggar om

Tjejerna slutade på plats åtta och femma individuellt i den 36 ekipage stora klassen.
– De red otroligt bra. Vi hade behövt lite högre på en tredje ryttare, Alva eller Denise, för att nå ända fram.
– Det är klart att vi hade velat försvara medaljen. Men, det var inte riktigt vår dag och England tog ett välförtjänt brons, säger Tina och konstaterar att de nu taggar om för den individuella uppgörelsen som startar i morgon.

I det svenska laget ingår Denise Ljungkvist med Soega (65.735 %), Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg (66.471), Isabella Tovek med Happiness 26 (71.147 %) och Marina Mattsson med Quartermain (73.235).

Resultat individuellt

Resultat lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden