Fälttävlan
29 juli 2021 11:28

Svenska fälttävlanshästarna har fått grönt ljus i Tokyo

VetcheckFälttävlanssvenskarna har klarat första kontrollpunkten på OS. Under torsdagen fick alla de svenska fälttävlanshästarna godkänt när de travade upp i Tokyo.

Svenska fälttävlanshästarna har fått grönt ljus i Tokyo
Therese Viklund och Viscera fick grönt ljus av "ground jury" som bland annat består av svenska Christina Klingspor. Foto: FEI/Christophe Taniére

Tidig morgon svensk tid var det under torsdagen dags för fälttävlanshästarna att veterinärbesiktigas. Hästar från 29 länder granskades och samtliga svenska hästar passerade nålsögat utan anmärkningar.

Polens främste ryttare och lagankare Pawel Spisak blev däremot anvisad till ”holding box” med sin Banderas – och när hästen travade upp igen gick den inte igenom. Det polska laget kan dock starta tack vare reserven Jan Kaminski som rider Jard. Ytterligare ett par hästar fick trava upp igen men fick sedan grönt ljus. Det rapporterar brittiska Horse & Hound.

Balham Mist
Ludwig Svennerstål och Balham Mist travade upp utan anmärkningar. Foto: KimC.nu by Ateni AB
51342365686_874262b546_6k
Sara Algotsson Ostholt travade upp med Chicuelo. Foto: FEI/Christophe Taniére

Fälttävlan drar igång med dressyren under fredagen. Ett helt nytt OS-program, som tar strax under fyra minuter att rida, kommer att genomföras för första gången. Andra ryttaren ut är världsettan Oliver Townend med Ballaghmor Class.

– Det ska bli roligt att komma igång, det känns spännande! Jag tror att vad som helst kan hända. Det gäller att ha båda fötterna på jorden och köra på och förhoppningsvis upprepa de fina resultat som vi har gjort under våren, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan, till Svenska Ridsportförbundet.

Sverige har startnummer 9 av totalt 15 fälttävlanslag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden