Dressyr
31 mars 18:49

Svenska framgångar i internationella ungdomsklasser

InternationelltU25-ryttaren Evelina Söderström lämnar tyska Aachen med placeringar efter påskens meeting för unga medan Mary Sophie Haid Bondergaard höll sig framme i Österrike.

Svenska framgångar i internationella ungdomsklasser
Evelina Söderström och Cilantro. Foto: Kim C Lundin

Ett helt gäng unga svenskar har funnits på startlistorna i tyska Aachen när det reds internationella tävlingar för ponnyer, juniorer, young rider och U25 under påskhelgen.

U25-ryttaren Evelina Söderström var den svensk som syntes högst upp i prislistorna. Tillsammans med Cilantro (SWB val f -07 e Johnson-Blue Hors Hertug, uppf Ylva Joyce, äg Ann-Sofi Söderström) blev tvåa i lördagens Grand Prix för U25 med 69,829 procent. Detta efter att ekipaget bland annat visat fina ökningar men inte lyckats så bra i bytesserierna.

I söndagens kür för U25 blev det en fjärdeplats för det svenska ekipaget med 73,258 procent efter en jämn uppvisning där bytesserierna också fungerade bättre än på lördagen. Båda U25-klasserna hade 14 startande ekipage.

23-åriga Evelina Söderström och Cilantro ingår i svenska A-truppen för U25 och har redan hunnit med att ha några år av internationell rutin. De var bästa svenska ekipage i ungdomsdressyren i Göteborg i februari, har tagit NM-guld, vunnit i Falsterbo och har tagit SM-medaljer.

Tidigare under veckan i Aachen blev Juni Skobe Rosén fyra i en juniorklass tillsammans med Darthula VH på 69,091 procent.

Tidigare under påskveckan reds det trestjärnigt för seniorer och där vann Patrik Kittel Grand Prix Special tillsammans med Jovian.

Resultat, Aachen

På påskens meeting i Gössendorf, Österrike, blev Mary Sophie Haid Bondergaard och Roberto des Frettes trea i en U25 Grand Prix på lördagen efter att ha fått ihop 65,897 procent. Tidigare under meetinget var ryttaren även femteplacerad i en klass som där FEI:s lagprogram för young riders reds. I denna klass red hon Adora Nightingale och slutade på 67,696 procent.

Resultat, Österrike

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden