Körning
2 april 2018 06:52

Svenska glädjeämnen när säsongen kördes i gång

InternationelltAnna Racking med i topp-tio totalt, Emma Gustavsson tolva och nära en totalplacering med unge Artemis totalplacering, Patrick Strauss nia i ponny par i maraton. Visst fanns det en hel del att glädja sig åt när den internationella säsongen för körfolket drog igång på allvar i holländska Exloo i helgen.

Svenska glädjeämnen när säsongen kördes i gång
Anna Racking visade fin form i den internationella körpremiären. Foto: Privat

Med i svensktruppen fanns även Anette Jönsson i klassen för häst, enbet, men den här gången var intresset störst för de svenska ponnyekipagen. Flera av dem kom från snövinter i Sverige till holländskt regn och det såg inte så himla kul ut när arrangörerna försökte rädda underlaget i ett av hindren genom att skyffla bort väldiga mängder lera. Till sist gav man upp och strök hindret i stället.

I enbetsponnyernas dressyr kopplade värdnationens Marissa Schuiling greppet direkt. Hon vann på 50,05.

Anna Racking med sitt new foreststo Landslyst Monette var bäst av svenskarna, dock inte bättre än plats nummer 18, Emma Gustavsson på 19:e plats och Johanna Nilsson med Calle som nummer 20.

Tuff maraton
Man hade unnat de här duktiga tjejerna ett bättre utgångsläge inför de återstående grenarna men i en tuff maraton kom de igen med besked. Anna Racking och Monette öste på allra bäst och slutade som femte ekipage i mål.

Emma Gustavsson var tolva med Artemis – en tuff debut internationellt under tuffa förhållanden men den här fina ponnyn löste uppgift efter uppgift på ett mycket lovande sätt. Johanna Nilsson och Calle likaså men de tog lite längre tid på sig och missade dessutom en port. Då är det kört när det gäller en topplacering i ett sådant här startfält.

Team Nilsson tog dock det hela med ro. Det var årsdebut i tävlingssammanhang för fina Calle och vad beträffar dressyrresultatet så kan det bara bli bättre. Dessutom har Johanna Nilsson en riktigt fin gångartsponny hemma i stallet som ska ut på tävlingsbanorna senare i år. Stackarps Jalisco (ägd av Christina Karlsson) rör sig bättre än Calle, hur tuffa domarna än är, menar hela Team Nilsson.

Svängig precision
Precisionsbanan var inte lätt. Sväng, sväng, sväng mest hela tiden, dessutom var det trångt. Ytterst få ekipage gick igenom felfritt inom maxtiden och då bestod startfältet av fyrspann och par och enbet häst, plus fyrspann, par och enbet ponny.

I ponnyklassen enbet kom den enda nollan med ledande Marissa Schuiling som därmed var ohotad till totalsegern. Emma Gustavsson hade visserligen två bollar ner men blev ändå sexa i det momentet, Anna Racking fick boll ner och lite tidsfel och blev nummer 12. Därmed ryckte hon två placeringar och blev alltså tia totalt, Emma tolva och Johanna nummer 19.

I parklassen blev Patrick Strauss totalt 11 och i hästklassen var Anette Jönsson nummer 45 i det 55 ekipage starka startfältet.

Inga stora pokaler att ta med hem alltså men ändå mycket godkända insatser för en utomhussäsong som nu drar igång på allvar. Guldstjärna främst till Anna Racking och Monette.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden